eerstvolgende afreis:

29/06/2023 - 11/07/2023
3240€
wat is inbegrepen

Inclusief

 • vluchten met Air Greenland Kopenhagen-Ilulissat retour
 • alle lokale transfers
 • alle overnachtingen en maaltijden in vol pension (exclusief tijdens de vluchten); m.u.v. een deel van de snacks voor overdag
 • expeditiemateriaal (tenten, kookvuurtjes), sateliettelefoon, noodzender
 • luchthaventaksen, BTW, dossierkosten
 • professionele begeleiding door Vlaamse Into the Arctic gids
 • de voorbereidingsnamiddag in het Into the Arctic Base Camp


Exclusief

 • Vlucht Brussel - Kopenhagen retour, eventueel logies in Kopenhagen, meer info hier
 • Een deel van de snacks voor overdag dient vooraf zelf te worden aangekocht naar eigen smaak (reken op 25-40€)
 • Reisverzekering
6 vrije plaatsen

highlights:

 • – Expeditietrekking in kleine groep doorheen ongerepte wildernis van wereldklasse
 • – Exclusieve cruise op de Ilulissat Icefjord, beste locatie voor ijsbergen & bultrugwalvissen op het Noordelijk halfrond
 • – Ruw en kleurrijk vulkanisch gebergte, wilde kustlijn, ijsbergen, Inuitcultuur: een Groenland 'best off'
 • – Echt pionieren: geen paden, geen bruggen, zelf onze weg zoeken door de wildernis: ultieme into the wild ervaring
 • – Spectaculaire bivakplaatsen met uitzicht op fjorden met gigantische ijsbergen

We stellen deze reis voor op onze speciale infoavonden.

-

Een nieuwe verkenningsexpeditie op Disko Oy, het grootste eiland voor de westkust van Groenland. Net zoals bij onze minder zware Iceberg Nirvana Expeditie is de uitvalsbasis van deze reis het fantastisch mooie Ilulissat; de 'iceberg capital' van het Noordelijk Halfrond. De ruwe schoonheid van dit gebied en de sereniteit van de machtige ijspaleizen die continu voorbijzeilen onder het zachte licht van de middernachtzon zijn werkelijk hors catégorie en zelfs in Groenland ronduit uniek.

De bron van al dat ijs is de Jakobshavn Isbræ, de meest actieve gletsjer op het noordelijk halfrond. Ze braakt ijsbergen met afmetingen tot een kilometer in de Ilulissat Ijsfjord, die dan met de zeestromingen op wandel gaan langs de kust. Het koude smeltwater en z’n nutriënten vormen de basis van een rijk ecosysteem, waarbij we met grote zekerheid talloze machtige bultrugwalvissen kunnen bewonderen. Aan het begin van de reis maken we een korte inlooptocht van 2 dagen langs de Ijsfjord, waarbij de walvissen letterlijk voor onze neus voorbijzwemmen. 's avonds gaan we per boot nog eens de Ijsfjord op om de walvissen en ijsbergen van vlakbij te bewonderen.

Het zwaartepunt van de reis is echter een trekking van 7 dagen op Disko Island, enkele uren varen naar het noorden. In tegenstelling tot het overgrote deel van Groenland dat uit miljarden jaren oud graniet en metamorf gesteente bestaat, is Disko eiland een vrij jong vulkanisch eiland met spectaculair basaltgebergte. Dit zorgt voor vaak eenvoudiger wandelterrein (weinig blokkenterrein, maar geregeld wel drassige passages) met prachtige passages langs de wilde kustlijn.

We laten de kust achter, en wisselen groene valleien af met eenvoudige bergpassen waar we over uitgestrekte sneeuwvelden onder gletsjers doortrekken. Na drie dagen wandelen bereiken we de uitgestrekte Kangerluk fjord. Onder enorme rotswandelen volgen we de grillige oever van de fjord, en buigen vervolgens weer naar het zuiden af door brede, groene valleien. De laatste twee dagen van de tocht volgen we de wilde kustlijn van de Disko Bocht richting Qeqertarsuaq. Dit zijn de zwaarstse dagen van de tocht; we trekken van zandstrand naar zandstrand, maar moeten tussenin vaak flink klimmen over steiler terrein. We doorwaden op het strand geregeld smeltwaterrivieren. De uitzichten zijn fenomenaal; het water is bestrooid met ijsbergen waartussen we geregeld bultrugwalwissen zien zwemmen.

Na aankomst in het Inuitstadje Qeqertarsuaq nemen we de boot terug naar Ilulissat. We brengen er de laatste avond van de reis door en tafelen uitgebreid, alvorens terug te vliegen naar huis.

Deze expeditie is slechts gedeeltelijk eerder verkend door Into the Arctic; het gevoel van echt te pionieren is uniek, maar vereist wel een soepele mentale ingesteldheid aangezien we op het terrein soms onverwacht een moeilijke passage kunnen tegenkomen. Een meer toegankelijke expeditie in de ruime omgeving van Ilulissat is onze Iceberg Nirvana Expeditie.

jouw reisbegeleiders

Ava benny

Benny Verberck Afreis 1

E-factor 5

Een zeer goede fysieke conditie is noodzakelijk. De desolaatheid en het soms zware terrein zonder paden (rivierdoorwadingen, blokkenterrein) kunnen deze reis fysiek en mentaal zwaarder maken. Drassig terrein en uitgebreide sneeuwvelden kunnen deze expeditie flink zwaarder maken. Insecten kunnen deze expeditie gevoelig zwaarder maken. De dagafstanden zijn realistisch (gemiddeld 12-15km, 5 à 6 uur wandelen). Voorafgaande ervaring met trektochten in bergachtig terrein is sterk aanbevolen voor deze tocht. Als vuistregel kan je ervan uit gaan dat je 1 uur intensieve duursport (joggen) moet aankunnen. We zijn 7 dagen volledig autonoom, het gewicht van de rugzak bedraagt bij aanvang van de expeditietrekking zowat 20kg.

Comfort

Overnachtingen in tent. Op de derde avond en aan het einde van de reis overnachten we op hotel (tweepersoonskamers, vol pension) in Ilulissat.

Maaltijden

Onderweg uitgebreid ontbijt, snacks met veel variatie en expeditievoeding. Een deel van de snacks dient vooraf zelf te worden aangekocht naar eigen smaak (reken op 25-40€). In Ilulissat tweemaal uitgebreid diner met typische lokale keuken (rendier, muskusos, zalm, ...)

Klimaat

Het zomerklimaat in deze regio is gunstig, vaak zonnig en droog met dagtemperaturen van 8-12°C. Al zijn ook koude, regenachtige dagen uiteraard mogelijk. Middernachtzon, permanent daglicht.

Transfer naar Kopenhagen

We spreken met de groep af in Kopenhagen. Omdat veel deelnemers ervoor kiezen om de reis naar Groenland te koppelen aan een citytrip in de mooie Deense hoofdstad, zijn de vluchten H/T Brussel-Kopenhagen en een eventueel verblijf in Kopenhagen niet inbegrepen. Into the Arctic doet hiervoor graag een voorstel. Gezien de vluchtschema's van Air Greenland zal je tijdens zowel de heen- and terugreis één nacht in Kopenhagen moeten doorbrengen.

Aantal deelnemers

min. 7, max. 10 deelnemers.
Een verplichte fysieke voorbereidingstest in de Ardennen en een voorbereidende vergadering bij Into the Arctic (periode april-juni, wordt vastgelegd in samenspraak met de deelnemers).

Bijzondere persoonlijke uitrusting

Slaapzak (0°C comfort), degelijk slaapmatje.

ITA Verhuur

Slaapzak Cumulus Panyam 600 (-5°C comforttemperatuur; gewicht 1050g): 70€ voor de expeditie

Slaapmatje Sea to Summit Ether XT (470g): 35€ voor de expeditie

logboek

1. (29/06/2023) Vlucht Brussel-Kopenhagen, overnachting in Kopenhagen.

2. (30/06/2023) Vlucht Kopenhagen-Ilulissat, inlooptocht langs de Ilulissat Ijsfjord.

3. Vervolg inlooptocht langs de Ilulissat Ijsfjord. Aankomst in Ilulissat in de vroege namiddag. Avondmaal in de stad, gevolgd door een laatavondcruise op de Ijsfjord (ijsbergen, walvissen).

4-11. Boottransport 150km naar Qeqertarsuaq op Disko-eiland. Start 7-daagse expeditietrekking door ongerepte wildernis.

11. Boottocht terug naar Ilulissat. Overnachting op hotel en uitgebreid diner.

12. (10/07/2023) Ochtendvlucht Ilulissat - Kangerlussuaq - aansluitend namiddag/avondvlucht Kangerlussuaq-Kopenhagen (aankomt in Kopenhagen rond 20u)

13. (11/07/2023) Vlucht Kopenhagen - Brussel.

niet echt je ding? bekijk deze dan even…

E4

Kaamos Magic Expeditie

 • januari - 9 dagen - 2340€
 • ski & pulka - hutten - noorderlicht
E4

Grand Volcanic Expeditie

 • juli - 13 dagen - 2590€
 • rugzaktrekking - tent - warme bronnen
E5

Eternity Fjord Expeditie

 • augustus - 16 dagen - 3590€
 • rugzaktrekking - tent - ijskap