Covid-19 update

eerstvolgende afreis:

22/02/2021 - 04/03/2021
2390€
wat is inbegrepen

Inclusief

 • vluchten met SAS Brussel-Kiruna en Evenes-Brussel.
 • alle lokale transfers sneeuwscooter en taxi
 • alle overnachtingen en maaltijden in vol pension (exclusief tijdens de vluchten)
 • pulka’s, expeditiemateriaal, satelliettelefoon, gebruik sneeuwschoenuitrusting (sneeuwschoenen, stokken)
 • luchthaventaksen, BTW, dossierkosten.
 • professionele begeleiding door Vlaamse Into the Arctic gids
 • de voorbereidingsnamiddag in het Into the Arctic Base Camp


Exclusief

 • reisverzekering
 • degelijke winterboots type Sorel of Meindl geschikt voor -30°C
volzet

highlights:

 • – bijzondere mix tussen de hoogalpiene Kungsleden en de witte sneeuwwoestijn van Noorwegen
 • – geïsoleerde tocht langs buitengewone Arctische landschappen van Zweden en Noorwegen met enorme contrasten
 • – intens avontuur in kleine groep
 • – begeleiding door Vlaamse Into the Arctic gids, thuis in het Hoge Noorden
 • – zeer hoge kansen op noorderlicht

Het uiterste noorden van Zweden. Hier loopt 1 van de meest legendarische lange afstandspaden en wellicht de meest bekende wintertrek van geheel Scandinavië: de Kungsleden of the Kings Trail.

Eenmalig bieden we deze reis aan op sneeuwschoenen. Met deze variant combineren we de allermooiste etappes van the Kungsleden - het centrale gedeelte tussen Alesjaure en Singi- met een desolate en spectaculaire finale. We starten met een lange sneeuwscooterdrop aan het begin en klimmen vanaf dag 1 naar hoogalpien terrein. De komende week maken we de oversteek westwaarts, richting Atlantische Oceaan. De laatste drie dagen trekken we door zelden bezocht terrein langs kleinere, charmante Zweedse en Noorse berghutjes.

Na 4 dagen bereiken we de Noorse grens en verandert het landschap van hoog alpien in een witte woestijn van sneeuw en heuvels. Helemaal op het einde dalen we af tot bijna aan de Fjorden, en eindigen we de tocht op zeeniveau. Dit is een lange intense tocht van 8 dagen.

Deze tocht is een variant op de Whiteout Mountain Crossing, waarbij in totaal 2 halve dagen gelijk lopen. Ongebaand en zonder enige markeringen trekken we zelf ons spoor "into the white", uitgerust met sneeuwschoenen en pulka's. Daarbij moeten we enkele hoge passen overwinnen en lopen we ook 2 lange etappe's van ruim 20km. In combinatie met de nog vrij korte dagen en ruige weersomstandigheden vroeg op het seizoen zorgt dit voor een erg pittige tocht.

Met de warmte van het vuur kunnen we elke avond bekomen en genieten we van uitgebreide wildernismaaltijden, met verse producten uit het Hoge Noorden.

We stellen deze reis voor op onze speciale infoavonden. Vanwege de Covid-19 crisis hanteren we momenteel aangepaste, voordelige betalingsvoorwaarden en een unieke Covid-19 annulatiegarantie. Meer info kan je terugvinden via onze Covid-19 update.

Iedereen kan reeds een optie nemen of inschrijven voor alle expedities. Onze 'anciens' krijgen tot volgend weekend wel voorrang - vanaf zondag 24/05 vullen we de overgebleven plaatsen in op basis van de andere aanmeldingen.

jouw reisbegeleiders

Ava benny

Benny Verberck Afreis 1

E-factor 5

Zeer goede fysieke conditie noodzakelijk. De sneeuwcondities, het klimaat en het zelf sporen kunnen deze reis fysiek zwaarder maken. Vooral de wind heeft op deze expeditie vaak vrij spel. Eind februari zijn de dagen nog kort en het weer vaak koud en ruig. Meewerken bij het hout hakken, water halen, maaltijden bereiden, in- en uitpakken behoort tot ieders taken. Als vuistregel kan je ervan uit gaan dat je 1u intensieve duursport (joggen) moet aankunnen. We nemen 3 pulka's mee per 4 deelnemers, maar elke deelnemer moet in staat zijn om een pulka van +-30kg gedurende meerdere dagen voort te trekken. We lopen twee etappe's van ruim 20km, op sneeuwschoenen is dat een stevige dagafstand.

Comfort

Noorse en Zweedse berghutten (eenvoudig met kachel) en comfortabele logies (warme douches & sauna) voor- en achteraf.

Maaltijden

Onderweg verse voeding die wordt ingevroren. Dagelijks uitgebreide diners met veel verse vis, vlees en groentjes. Onderweg snacks met veel variatie. In Abisko en Narvik (1ste en laatste avond), uitgebreid diner met typische Lapse keuken (rendier, gravlax, zalm, ...).

Klimaat

Eind februari variëren de temperaturen van -5°C tot -30°C, maar in de bergen speelt ook de windchill een zeer belangrijke factor. Daglicht tussen 7u30 en 17u30.

Aantal deelnemers

Max. 8 deelnemers.
We organiseren een voorbereidende vergadering bij Into the Arctic (periode oktober - december).

Verzekering

Een reisbijstandsverzekering is verplicht; een annulatieverzekering optioneel. Je kan deze verzekering(en) optioneel afsluiten via Into the Arctic - we werken hiervoor samen met onze partner Allianz. Meer informatie kan je hier terugvinden: Reisverzekeringen

Verplichte persoonlijke uitrusting

Slaapzak (-5° comfort), donswanten, thermisch ondergoed en volledige skiuitrusting. Een donsjas is comfort.

ITA Verhuur

 • Donsjas RAB Neutrino Pro Jacket (-20°C): 50€/week, 100€ waarborg
 • Donswanten North Face Himalaya Mitt (-30°C): 40€/week, 80€ waarborg
 • Donsslaapzak RAB Ascent 700 (-5°C comfort): 50€/week, 150€ waarborg

logboek

1. Avondvlucht Brussel - Stockholm. Overnachting op hotel op de luchthaven van Stockholm-Arlanda.

2. Ochtendvlucht Stockholm-Kiruna, transfer naar Abisko en voorbereiding van de expeditie. Overnachting in guesthouse, uitgebreid diner.

3-10. Dropping per sneeuwscooter op dag 3. Aansluitend start achtdaagse skitrekking in het grensgebied Noorwegen-Zweden. Op dag 10 overnachting op hotel en uitgebreid diner.

11. Transfer naar Evenes en terugvlucht naar Brussel.

* De Covid-19 crisis heeft een enorme impact op de luchtvaartsector. Wijzigingen in de vluchtschema's zijn mogelijk. We kunnen daarom momenteel niet uitsluiten dat er nog kleine verschuivingen gebeuren in het reisschema.

niet echt je ding? bekijk deze dan even…

E5

Svalbard Midnight Sun Expeditie

 • april - 9 dagen
 • ski & pulka - tent
E4

Whiteout Mountain Crossing

 • maart - 10 dagen - 2290€
 • ski & pulka - hutten - noorderlicht
E5

Dividalen Wilderness Traverse

 • maart - 10 dagen - 2390€
 • ski & pulka - hutten - noorderlicht