Covid-19 update

eerstvolgende afreis:

16/03/2021 - 25/03/2021
2390€
wat is inbegrepen

Inclusief

 • vluchten met SAS Brussel-Evenes en Kiruna-Brussel.
 • alle lokale transfers per bus, per trein, per scooter en privé vervoer
 • alle overnachtingen en maaltijden in vol pension (exclusief tijdens de vluchten)
 • pulka’s, expeditiemateriaal, satelliettelefoon, gebruik toerlanglaufuitrusting (schoenen, ski’s, stokken & stijgvellen)
 • luchthaventaksen, BTW, dossierkosten.
 • professionele begeleiding door Vlaamse Into the Arctic gids
 • de voorbereidingsnamiddag in het Into the Arctic Base Camp

Exclusief

 • reisverzekering
nog 3 vrije plaatsen

highlights:

 • – bijzondere mix tussen de hoogalpiene Kungsleden en de witte sneeuwwoestijn van Noorwegen
 • – geïsoleerde tocht langs buitengewone Arctische landschappen van Zweden en Noorwegen met enorme contrasten
 • – intens avontuur in kleine groep
 • – begeleiding door Vlaamse Into the Arctic gids, thuis in het Hoge Noorden
 • – zeer hoge kansen op noorderlicht

Het uiterste noorden van Zweden. Hier loopt 1 van de meest legendarische lange afstandspaden en wellicht de meest bekende wintertrek van geheel Scandinavië: de Kungsleden of the Kings Trail.

Met deze variant op ski's combineren we de allermooiste etappes van the Kungsleden - het centrale gedeelte tussen nabij de Tjaktjapass en de Nallostugan - met enkele desolate en spectaculaire openingsetappe's. Het traject verloopt in omgekeerde richting van de Kungsleden to Ocean Odyssey en kent een andere finale. We starten nabij de Noorse fjorden en klimmen al meteen de bergen in. De komende week maken we de oversteek oostwaarts, richting Zweden. Uitgerust met ski's en pulka's zijn we een hele week volledig autonoom.

In het Noorse Narviksfjell trekken we over ongebaand terrein en zonder enige markeringen zelf ons spoor "into the white". Daarbij moeten we enkele hoge passen overwinnen en lopen we ook 2 lange etappe's van ruim 20km. Dit gedeelte van de reis is een variatie op de Whiteout Mountain Crossing. Na 4 dagen bereiken we de Zweedse grens. Na een intermezzo over desolate hoogvlaktes wordt het landschap nu overtuigend alpien, met toppen van ruim 2000m in het massief van de Kebnekaise. Indien de condities goed zijn volgen we een uitdagende route via de Nallostugan naar het oosten. Diep in het Vistasdalen worden we tenslotte opgepikt per sneeuwscooter. Dit is een lange intense tocht van 8 dagen.

Met de warmte van het vuur kunnen we elke avond bekomen en genieten we van uitgebreide wildernismaaltijden, met verse producten uit het Hoge Noorden.

Het terrein op deze expeditie is soms geaccidenteerd, met enkele steilere beklimmingen en afdalingen. Voorafgaande ski-ervaring is aanbevolen.

We stellen deze reis voor op onze speciale infoavonden. Vanwege de Covid-19 crisis hanteren we momenteel aangepaste, voordelige betalingsvoorwaarden en een unieke Covid-19 annulatiegarantie. Meer info kan je terugvinden via onze Covid-19 update.

jouw reisbegeleiders

E-factor 4

Zeer goede fysieke conditie noodzakelijk. De sneeuwcondities, het klimaat en het zelf sporen kunnen deze reis fysiek zwaarder maken. Vooral de wind heeft op deze expeditie vaak vrij spel. Meewerken bij het hout hakken, water halen, maaltijden bereiden, in- en uitpakken behoort tot ieders taken. Als vuistregel kan je ervan uit gaan dat je 1u intensieve duursport (joggen) moet aankunnen. We nemen 3 pulka's mee per 4 deelnemers, maar elke deelnemer moet in staat zijn om een pulka van +-30kg gedurende meerdere dagen voort te trekken.

Comfort

Noorse en Zweedse berghutten (eenvoudig met kachel) en comfortabele logies (warme douches & sauna) voor- en achteraf.

Maaltijden

Onderweg verse voeding die wordt ingevroren. Dagelijks uitgebreide diners met veel verse vis, vlees en groentjes. Onderweg snacks met veel variatie. In Narvik en Nikkaluokta (1ste en laatste avond), uitgebreid diner met typische Lapse keuken (rendier, gravlax, zalm, ...).

Klimaat

Midden maart variëren de temperaturen van 0°C tot -25°C, maar in de bergen speelt ook de windchill een zeer belangrijke factor. Daglicht tussen 6u30 en 18u30.

Aantal deelnemers

Max. 8 deelnemers.
We organiseren een voorbereidende vergadering bij Into the Arctic (periode oktober - december).

Verzekering

Een reisbijstandsverzekering is verplicht; een annulatieverzekering optioneel. Je kan deze verzekering(en) optioneel afsluiten via Into the Arctic - we werken hiervoor samen met onze partner Allianz. Meer informatie kan je hier terugvinden: Reisverzekeringen

Verplichte persoonlijke uitrusting

Slaapzak (-5° comfort), donswanten, thermisch ondergoed en volledige skiuitrusting. Een donsjas is comfort.

ITA Verhuur

 • Donsjas RAB Neutrino Pro Jacket (-20°C): 50€/week, 100€ waarborg
 • Donswanten North Face Himalaya Mitt (-30°C): 40€/week, 80€ waarborg
 • Donsslaapzak RAB Ascent 700 (-5°C comfort): 50€/week, 150€ waarborg

logboek

1. Vlucht Brussel - Narvik/Evenes. Overnachting en diner op hotel in Narvik.

2-9. Transport naar het startpunt van de expeditie. Aansluitend start achtdaagse skitrekking in het grensgebied Noorwegen-Zweden. Op dag 9 pick-up per sneeuwscooter in Vistasdalen en overnachting en diner in Nikkaluokta.

10. Transfer naar Kiruna en terugvlucht naar Brussel.

* De Covid-19 crisis heeft een enorme impact op de luchtvaartsector. Wijzigingen in de vluchtschema's zijn mogelijk. We kunnen daarom momenteel niet uitsluiten dat er nog kleine verschuivingen gebeuren in het reisschema.

niet echt je ding? bekijk deze dan even…

E5

Eternity Fjord Expeditie

 • juli & augustus - 15 dagen - 3295€
 • rugzaktrekking - tent - ijskap
E5

The Russian Crossing

 • januari & februari - 11 dagen - 2340€
 • ski & pulka - hutten - noorderlicht
E5

Dividalen Wilderness Traverse

 • maart - 10 dagen - 2390€
 • ski & pulka - hutten - noorderlicht