Covid-19 update

eerstvolgende afreis:

10/08/2021 - 25/08/2021 *
3245€
wat is inbegrepen

Inclusief

 • vluchten met Air Iceland Reykjavik-Kulusuk retour
 • alle lokale transfers per boot (5 transfers)
 • alle overnachtingen en maaltijden in vol pension (exclusief tijdens de vluchten)
 • expeditiemateriaal (tenten, kookvuurtjes), sateliettelefoon, noodzender
 • logistiek voor food cache op de 11-daagse trektocht.
 • luchthaventaksen, BTW, dossierkosten
 • professionele begeleiding door twee Vlaamse Into the Arctic gidsen
 • dagexcursie naar ijsgrot
 • de voorbereidingsnamiddag in het Into the Arctic Base Camp


Exclusief

 • Vlucht Brussel - Reykjavik retour, eventueel logies in Reykjavik
 • reisverzekering
nog 6 vrije plaatsen

highlights:

 • – Zware, 11-daagse expeditietrekking met food cache door ongerepte wildernis
 • – Hoogalpien gebergte, ijsbergen, gletsjers, Inuitcultuur: een Groenland "best off"
 • – Verkenning van een spectaculaire ijsgrot, tot 100m diep in een gletjser
 • – Echt pionieren: geen paden, geen bruggen, zelf onze weg zoeken door de wildernis: ultieme into the wild ervaring
 • – Uitzonderlijk begeleiding door 2 Vlaamse gidsen

Op al onze reizen geven we moment een Covid-19 annulatiegarantie. Als de reis niet kan doorgaan vanwege corona-maatregelen, betalen we alles terug, zonder vouchersysteem.

-

We stellen deze reis voor op onze speciale infoavonden.

De oostkust van Groenland. Een enorm labyrith van diepe fjorden vol ijsbergen, gevoed door enorme gletsjers die zich van de ijskap naar de kust slingeren. De hoogste toppen van Groenland, tot ruim boven de 3000m, rijzen hier als een ijzige, onneembare muur uit de Noordelijke Atlantische Oceaan op. Slechts in het tweede deel van de zomer trekt het pakijs zich naar het noorden terug en wordt deze ongetemde wildernis enigszins toegankelijk.

Nabij het Inuitstadje Tasiilaq, één van de weinige bewoonde plaatsen langs duizenden kilometers kustlijn, priemt de brede Sermilik Ijsfjord ruim 100km door het gebergte. Diep in de fjord, weg van de invloed van de oceaan, is het klimaat wat warmer. De gletsjers, die razend steile, kilometers hoge granieten toppen draperen, hebben zich hier teruggetrokken hoog op de flanken van de valleien. We knopen deze indrukwekkende valleien aaneen tijdens een spectaculaire, 11-daagse expeditietrekking. Het terrein is vaak zwaar en ruig, met blokkenvelden, los morenepuin en véél ijskoude rivierdoorwadingen, soms bijna heupdiep. Steeds dieper dringen we het binnenland in, richting ijskap. We kamperen midden in de wildernis, meermaals met overzicht op de met gigantische ijsbergen bestrooide Sermilik Ijsfjord. Halfweg pikken we een "food cache" op langs de fjord, zodat we nooit meer dan 6 dagen voedsel moeten dragen.

Dit is een zware expeditie die in combinatie met de langdurige totale isolatie een juiste mentale ingesteldheid vereist. Een lange onderdompeling in één van de meest wilde, ruige uithoeken van Groenland - en bij uitbreiding op aarde.

We genieten na tijdens een vrije dag in Tasiilaq - de grootste 'stad' (met zowat 3000 inwoners) langs de oostkust van Groenland. We maken nog een dagexcursie naar een 'hidden gem', een spectaculaire ijsgrot waarbij we via een oud smeltwaterkanaal ruim 100m diep een gletsjer kunnen inwandelen.

Onderweg is er een beperkt gevaar op ijsberen. 's Nachts lopen we wacht bij het kamp. Vanwege het uitzonderlijke karakter van deze expeditie wordt er vanaf 6 deelnemers een tweede Into the Arctic gids bijgeschoven.

Merk op dat de reisdata nog 1 of 2 dagen kunnen schuiven, afhankelijk van de definitieve vluchtschema's.

jouw reisbegeleiders

E-factor 7

Een uitstekende fysieke conditie en mentale paraatheid is vereist. Deze reis past in onze zwaarste categorie. Met name het terrein is vaak erg pittig: blokkenvelden, morenepuin, vaak meerdere zware rivierdoorwadingen per dag. De dagafstanden zijn beperkt (gemiddeld 12km), maar door de afwezigheid van paden en het zware terrein vorderen we soms zeer traag. Voorafgaande ervaring met trektochten in bergachtig terrein is noodzakelijk voor deze tocht. Als vuistregel kan je ervan uit gaan dat je 1 uur intensieve duursport makkelijk en op dagelijkse basis moet aankunnen. Dankzij de food cache op de 11-daagse dragen we nooit meer dan 6 dagen eten; desondanks loopt het rugzakgewicht bij het begin van de trajecten in autonomie op tot pakweg 18kg. Slecht weer kan deze tocht gevoelig zwaarder maken.

Comfort

Overnachtingen in tent. In Tasiilaq en Kulusuk overnachten we driemaalmaal in een comfortabele hostel met alle voorzieningen.

Maaltijden

Onderweg uitgebreid ontbijt, snacks met veel variatie en expeditievoeding. In Tasiilaq en Kulusuk driemaal restaurant, uitgebreid diner met typische lokale keuken (rendier, muskusos, zalm, ...)

Klimaat

Het zomerklimaat in deze regio is gunstig, met vaak stabiel weer. Dagtemperaturen in augustus 7-14°C. Daglicht van 4u tot 21u; zeer beperkte kans op noorderlicht tijdens de laatste nachten van de reis.

Aantal deelnemers

min. 7, max. 10 deelnemers. Uitzonderlijk zijn er voor deze reis 2 gidsen - het laat ons toe om flexibel te plannen met het ijsberengevaar in het achterhoofd (bijvoorbeeld met een deel van de groep een optionele top beklimmen).

Een verplichte fysieke voorbereidingstest in de Ardennen, een voorbereide vergadering bij Into the Arctic (periode april-juni, wordt vastgelegd in samenspraak met de deelnemers).

Transfer naar Reykjavik

We spreken met de groep af in Reykjavik. Omdat veel deelnemers ervoor kiezen om nog enkele dagen in Ijsland spenderen, zijn de vluchten H/T Brussel-Reykjavik en een eventueel verblijf in Reykjavik niet inbegrepen. Into the Arctic doet hiervoor graag een voorstel. We raden - gezien de huidige onzekerheid in verband met Covid-19 - aan om tot na de winter te wachten met het boeken van vluchten en eventueel logies.

Bijzondere persoonlijke uitrusting

Slaapzak (-5°C comfort), degelijk slaapmatje.

ITA verhuur

 • Donsslaapzak Cumulus Panyam 600 (-5°C comfort): 100€ voor deze expeditie

logboek

1. (09/08/2021) Vlucht Brussel-Reykjavik, overnachting in Reykjavik.

2. (10/08/2021) Vlucht Reykjavik-Kulusuk, inkopen in Kulusuk, dropping per boot voor begin 11-daagse expeditietrekking.

3-13. 11-daagse expeditietrekking langs de Sermilik Ijsfjord en de naburige valleien. Oppikken food cache op dag 7-8. Transport per boot naar Tasiilaq op dag 13.

14. Excursie naar ijsgrot op geheime, afgelegen locatie. Transfer naar Kulusuk.

15. (23/08/2021) Laatste ochtend in Kulusuk, terugvlucht Kulusuk - Reykjavik. Overnachting in Reykjavik.

16. (24/08/2020) Vlucht Reykjavik - Brussel.

De finale vluchtschema's van Air Iceland Connect (vlucht Reykjavik - Kulusuk) zijn pas in december bekend. Tot die tijd is het logboek onder voorbehoud; de data schuiven mogelijks nog 1 of 2 dagen.

niet echt je ding? bekijk deze dan even…

E5

Wild South Aurora Expeditie

 • augustus & september - 15 dagen - 2990€
 • rugzaktrekking - tent - kayak
E5

Sulitjelma Backcountry Special

 • augustus - 10 dagen - 1690€
 • rugzaktrekking - tent - wildernis
E7

Svalbard Sabine Land Expeditie

 • maart - 13 dagen - 3690€
 • ski & pulka - tent