Covid-19 update

eerstvolgende afreis:

13/03/2022 - 25/03/2022
€ 3690
wat is inbegrepen

Inclusief

 • vluchten met SAS Brussel-Oslo en Oslo-Longyearbyen retour
 • alle overnachtingen in Spitsbergen (3 keer in pension, andere nachten in tent)
 • alle ontbijten op Spitsbergen buiten de trekking
 • alle maaltijden en snacks tijdens de 8-daagse skitrekking
 • alle transfers op Spitsbergen van en naar de luchthaven en voor de skitocht
 • professionele begeleiding door twee Vlaamse Into the Arctic gidsen
 • gebruik expeditiemateriaal: pulka’s, satelliettelefoon, Hilleberg expeditietenten, wapenbeveiliging, signaalpistool, kookmateriaal, ...
 • gebruik toerlanglaufuitrusting (schoenen, ski’s, stokken en stijgvellen)
 • luchthaventaksen, BTW, dossierkosten


Exclusief

 • voorbereidend weekend aan effectieve kostprijs (huur huisje, maaltijden)
 • andere maaltijden in Longyearbyen (3 avondmaaltijden in gezellige bistro's, reken op gemiddeld € 20 tot 50 per maaltijd)
 • activiteiten tijdens de reserve dag(en): mogelijkheid tot sneeuwscooter dagtocht naar de bevroren oostkust € 360 à € 390 voor excursie van 10-12 uren (als driver)
 • eventueel persoonlijk overgewicht bagage bij de vluchten (max 23kg + handbagage)
 • verzekering
volzet

highlights:

 • – intense winterreis naar Svalbard, 79° noord
 • – 8-daagse wintertrekking met langlaufski’s door surrealistische hoog-arctische landschappen
 • – landschappelijke mix tussen ijskap, oostkust met bevroren ijszee en centrale bergzone
 • – we doorkruisen het leefgebied van 'the king of the arctic', de ijsbeer
 • – verplichte voorbereidingsdagen

Wie in 2021 z'n trip geannuleerd zag kan inschrijven voor de expedities in 2022 vanaf de lancering op 2 mei 2021. Onze andere 'anciens' kunnen inschrijven vanaf 9 mei; alle anderen vanaf 16 mei.

---

Svalbard, 79° noord, slechts 1200km verwijderd van de geografische Noordpool. Een winterervaring zonder gelijke in een van de mooiste arctische gebieden op aarde. Slechts 3000 mensen en evenveel ijsberen leven hier op de oppervlakte van België en Nederland samen. Vanaf half april is de middernachtzon permanent aanwezig gedurende meer dan drie maanden. Dit is hét optimale seizoen voor trekkings met wandelski’s.

Na een dag voorbereiding, het inkopen van de laatste voeding, benzine, wapeninstructies en sightseeing worden we gedropt aan het begin van Sassendalen. Gedurende de komende acht dagen zijn we helemaal op onszelf aangewezen. Een goede voorbereiding en team-spirit zijn essentieel om te overleven in deze ruwe omgeving waar het klimaat en de ijsbeer onze voornaamste vijanden zijn. Relativerings- en doorzettingsvermogen zijn cruciale eigenschappen van de Svalbard reiziger.

We zetten koers oostwaarts en gaan over reusachtige gletsjer en langs spectaculaire valleien steeds dichter bij de befaamde oostkust. Onderweg genieten we van machtige uitzichten en polaire landschappen en kamperen we op onwezenlijke locaties. Bij Agardhbukta staan we oog in oog met de bevroren oostzee en bereneiland. We zetten we koers over de reusachtige Hellefonna naar het westen. De laatste drie dagen zijn gelijkaardig met de eerste drie van de Midnight sun expeditie. Einde in Adventelva. Een sportieve, unieke reis waarbij de klemtoon niet zozeer op het puur fysieke ligt, maar waar het klimaat en de continue blootstelling aan de elementen de zwaarste factor is.

Op deze expeditie houden we 24/24u ijsberenwacht.

Vanwege de Covid-19 crisis hanteren we momenteel aangepaste, voordelige betalingsvoorwaarden en een unieke Covid-19 annulatiegarantie. Voor de winter van 2022 rekenen we bij een eventuele annulatie een administratieve kost aan van 60€ - verder betalen we de volledige reissom gewoon terug, zonder vouchersysteem. Meer info kan je terugvinden via onze Covid-19 update.

jouw reisbegeleiders

Brent D'hooghe

Brent D'Hooge Afreis 1

Ava michael2

Michael Rummens Afreis 2

E-factor 7

Een uitstekende goede fysieke conditie èn mentale weerbaarheid zijn noodzakelijk. De sneeuwcondities, het soms extreme klimaat, het zelf sporen, duur van de trekking en overnachten in tenten maken deze reis fysiek zwaar. In maart kan de kou nog extreem zijn. Voorafgaande (ski-)ervaring is verplicht voor deze expeditie. Overnachten in tenten gedurende 7 nachten maakt de reis fysiek en mentaal gevoelig zwaarder, zeker in combinatie met de wachten in verband met het gevaar op ijsberen. Als vuistregel kan je ervan uit gaan dan je 1 uur intensieve duursport (joggen) moet aan kunnen. We nemen 1 pulka per persoon mee, je bent dus gedurende de tocht volledig verantwoordelijk voor je eigen pulka.

Comfort

In tenten tijdens de trekking, in een guesthouse wanneer we in Longyearbyen zijn.

Maaltijden

Onderweg expeditie voeding (gevriesdroogd van expedition foods). In Longyearbyen bistrokeuken in sfeervolle bars en restaurants.

Klimaat

In april variëren de temperaturen van 0° tot -25°C, maar vooral de wind kan deze expeditie ruw maken. We voorzien voldoende reserve om af te wachten in geval van extreem slecht weer. Vanaf half april is er permanent daglicht.

Aantal deelnemers

min. 4 - max. 7 deelnemers.
Begeleiding door Brent D'Hooge, vanaf meer dan 5 deelnemers bijgestaan door Michael Rummens, beide twee zéér ervaren Into the Arctic gidsen.
Minimaal 2 verplichte voorbereidende vergaderingen OF een voorbereidend weekend (periode oktober - december).

Verplichte persoonlijke uitrusting

Slaapzak (-25°C comfort, mogelijk te huren), warme wanten, een dikke donsjas, degelijk thermisch ondergoed en waterdichte kledij (bescherming tegen vocht en eventuele regen). Al deze items zijn verplicht! Canadese boots zijn ook verplicht, voor het kampleven.

ITA Verhuur

Volledig donspakket jas-broek-slaapzak-wanten € 280 (retailwaarde 2250€ - waarborg € 300)

Canadese boots: € 50

Items afzonderlijk:

 • North Face Himalaya Jacket (-40°C): 100€, 200€ waarborg
 • Donsbroek: 50€
 • Donswanten North Face Himalaya Mitt (-30°C): 40€, 80€ waarborg
 • RAB Expedition 1200 (-32°C comfort): 150€, 300€ waarborg


logboek

1. Avondvlucht Brussel-Longyearbyen, we komen aan na middernacht op Spitsbergen.

2. Voorbereiden van de expeditie te Longyearbyen

3-10. Dropping aan het begin van Adventelva met sneeuwscooters. 8-daagse cross-countryskitocht door Nordskiöldland Land. We zetten koers oostwaarts en gaan over een reusachtige gletsjer en langs spectaculaire valleien steeds dichter bij de befaamde oostkust. Onderweg genieten we van machtige uitzichten en polaire landschappen en kamperen we op onwezenlijke locaties.

11-12. Reservedag, optionele sneeuwscootertocht mogelijk of vrije dag in het interessante Longyearbyen

13.
Terugvlucht naar Brussel met de nachtvlucht. In de voormiddag landen we op Brussel.

niet echt je ding? bekijk deze dan even…

E5

Eternity Fjord Expeditie

 • juli - 16 dagen - 3295€
 • rugzaktrekking - tent - ijskap
E5

Dividalen Wilderness Traverse

 • maart - 10 dagen - 2390€
 • ski & pulka - hutten - noorderlicht