Covid-19 update

Laatste update: 29/11/2021

Nu de vaccinatiegraad in heel Europa op peil is, in combinatie met het Europese coronapaspoort, lijkt het ergste leed voor de reissector geleden. Wie volledig gevaccineerd is kan vrij reizen naar al onze bestemmingen. Enkel in Groenland is een negatieve test bovenop het vaccinatiecertificaat verplicht. In functie van opstoten van het virus zijn er soms lokale beperkingen, waar we uiteraard steeds rekening mee houden.

Speciale Covid-19 annulatieregeling voor boekingen met afreis in 2022: indien jouw reis toch nog wordt geannuleerd omdat er reisbeperkingen zijn of er in België of het land van bestemming een samenscholingsverbod geldt, storten we de reissom 100% terug - met uitzondering van een administratieve kost van 60€. Jullie kunnen dus zonder zorgen inschrijven, zelfs al is de situatie onzeker. Bij annulatie door de deelnemer blijven de gebruikelijke annulatievoorwaarden van kracht.


Is er nog invloed op de expedities?

Momenteel is de hinder beperkt, al blijft er steeds wat onzekerheid door nieuwe varianten van het virus. Door de afslanking van de luchtvaartmaatschappijen (SAS, Finnair, Air Greenland) wordt er links en rechts nog gesnoeid in vluchtschema's, en daardoor bestaat de kans dat er nog kleine wijzigingen komen in het geplande verloop van de expedities.

De kwaliteit van het aanbod staat daarbij niet ter discussie. Indien het reisschema toch structurele veranderingen ondergaat, zal de deelnemer steeds de keuze krijgen tussen een refund of het herbevestigen van de boeking.

Wat verwachten we van jullie?

Naast een flinke portie ongestilde expeditiehonger, vragen we van deelnemers dat ze voldoen aan eventuele inreisvoorwaarden voor het land van bestemming. Voor vrijwel al onze bestemmingen is een bewijs van volledige vaccinatie momenteel voldoende. Wellicht komen er begin 2022 extra voorwaarden met betrekking tot een boostervaccin. Hierover wordt momenteel op Europees niveau onderhandeld.

Wie zich niet liet vaccineren dient op eigen verantwoordelijkheid het nodige te doen om toegelaten te worden de grens over te steken. Indien bij niet-vaccinatie een PCR-test of quarantaine verplicht zijn in het land van bestemming, is de deelnemer zelf verantwoordelijk voor extra kosten voor een vroeger vertrek en verblijf. Een niet-vaccinatie wordt niet gezien als geldige reden om te annuleren, noch door Into the Arctic, noch door annulatieverzekeringen.

De avond voor afreis van de groepsreizen vragen we aan de deelnemers een zelftest te doen. Op die manier beperken we het risico op problemen onderweg.

Wat indien jouw reis wordt geannuleerd?

Indien jouw expeditie door ons wordt geannuleerd - bijvoorbeeld omdat er toch strengere inreisvoorwaarden van kracht worden, betaalt Into the Arctic gewoon de volledige reissom binnen de 7 dagen terug. Dat is met inbegrip van eventuele verzekeringspremies. We werken sinds september 2020 niet meer met vouchersystemen. We zullen een beperkte administratieve kost van 60€ aanrekenen. Onze leveranciers werken inmiddels ook met steeds striktere annuleringsvoorwaarden.

Ook voor wie z'n geannuleerde reis geheel of gedeeltelijk betaalde met een Into the Arctic voucher uitgegeven in de periode maart - augustus 2020, ontvangt een 100% refund.

We staan uiteraard steeds ter beschikking voor verdere toelichting!

Willem & Brent

039s