Covid-19 update

Laatste update: 24/04/2022

De reisbeperkingen in onze bestemmingen worden momenteel in sneltempo opgeheven. Al onze reizen kunnen doorgaan zoals gepland.

Speciale Covid-19 annulatieregeling voor boekingen met afreis in 2022 en 2023: indien jouw reis toch nog wordt geannuleerd omdat er reisbeperkingen zijn of er in België of het land van bestemming een samenscholingsverbod geldt, storten we de reissom 100% terug - met uitzondering van een administratieve kost van 60€. Jullie kunnen dus zonder zorgen inschrijven, zelfs al is de situatie onzeker. Bij annulatie door de deelnemer blijven de gebruikelijke annulatievoorwaarden van kracht.


Is er nog invloed op de expedities?

Sinds 25 februari zijn er geen inreisbeperkingen meer naar onze bestemmingen voor gevaccineerde reizigers.

Door de afslanking van de luchtvaartmaatschappijen (SAS, Finnair, Air Greenland) wordt er links en rechts nog gesnoeid in vluchtschema's, en daardoor bestaat de kans dat er nog kleine wijzigingen komen in het geplande verloop van de expedities.

De kwaliteit van het aanbod staat daarbij niet ter discussie. Indien het reisschema toch structurele veranderingen ondergaat, zal de deelnemer steeds de keuze krijgen tussen een refund of het herbevestigen van de boeking.

Wat verwachten we van jullie?

Wie zich niet liet vaccineren dient op eigen verantwoordelijkheid het nodige te doen om toegelaten te worden de grens over te steken indien hierover nog gerichte beperkingen gelden. Indien bij niet-vaccinatie een PCR-test of quarantaine verplicht zijn in het land van bestemming, is de deelnemer zelf verantwoordelijk voor extra kosten voor een vroeger vertrek en verblijf. Een niet-vaccinatie wordt niet gezien als geldige reden om te annuleren, noch door Into the Arctic, noch door annulatieverzekeringen.

De avond voor afreis van de groepsreizen vragen we aan de deelnemers een zelftest te doen. Op die manier beperken we het risico op problemen onderweg.

Wat indien jouw reis wordt geannuleerd?

Indien jouw expeditie door ons wordt geannuleerd - bijvoorbeeld omdat er toch strengere inreisvoorwaarden van kracht worden, betaalt Into the Arctic gewoon de volledige reissom binnen de 7 dagen terug. Dat is met inbegrip van eventuele verzekeringspremies. We werken sinds september 2020 niet meer met vouchersystemen. We zullen een beperkte administratieve kost van 60€ aanrekenen. Onze leveranciers werken inmiddels ook met steeds striktere annuleringsvoorwaarden.

We staan uiteraard steeds ter beschikking voor verdere toelichting!

Willem & Brent

039s