Covid-19 update

eerstvolgende afreis:

volgende afreis in 2021
3045€
wat is inbegrepen

Inclusief

 • vluchten met Air Greenland Kopenhagen-Ilulissat retour
 • alle lokale transfers
 • alle overnachtingen en maaltijden in vol pension (exclusief tijdens de vluchten)
 • expeditiemateriaal (tenten, kookvuurtjes), sateliettelefoon, noodzender
 • luchthaventaksen, BTW, dossierkosten
 • professionele begeleiding door Vlaamse Into the Arctic gids
 • de voorbereidingsnamiddag in het Into the Arctic Base Camp


Exclusief

 • Vlucht Brussel - Kopenhagen retour, eventueel logies in Kopenhagen, meer info hier
 • Reisverzekering
volzet

highlights:

 • – Expeditietrekking in kleine groep doorheen ongerepte wildernis van wereldklasse
 • – Exclusieve cruise op de Ilulissat Icefjord, beste locatie voor ijsbergen & bultrugwalvissen op het Noordelijk halfrond
 • – Bezoek aan het traditionele Inuitdorp Saqqaq, levend van jacht en visvangst.
 • – Echt pionieren: geen paden, geen bruggen, zelf onze weg zoeken door de wildernis: ultieme into the wild ervaring
 • – Spectaculaire bivakplaatsen met uitzicht op fjorden met gigantische ijsbergen

UPDATE naar aanleiding van het Covid-19 virus: deze expeditie is geannuleerd voor 2020. Er geldt in Groenland de hele zomer een strikte inreisbeperking met 5 dagen verplichte quarantaine. In september lanceren we de reisdata voor 2021.

-

We stellen deze reis voor op onze speciale infoavonden.

Een lokale legende stelt dat eenmaal je de regio rond Ilulissat bezoekt, je er een stuk van je hart zal verliezen, dat je voor eeuwig blijft terugroepen. En we moeten toegeven, de ruwe schoonheid van dit gebied en de sereniteit van de machtige ijspaleizen die continu voorbijzeilen onder het zachte licht van de middernachtzon zijn werkelijk hors catégorie en zelfs in Groenland ronduit uniek.

De bron van al dat ijs is de Jakobshavn Isbræ, de meest actieve gletsjer op het noordelijk halfrond. Ze braakt ijsbergen met afmetingen tot een kilometer in de Ilulissat Ijsfjord, die dan met de zeestromingen op wandel gaan langs de kust. Het koude smeltwater en z’n nutriënten vormen de basis van een rijk ecosysteem, waarbij we met grote zekerheid talloze machtige bultrugwalvissen kunnen bewonderen. Aan het begin van de reis maken we een korte inlooptocht van 2 dagen ten zuiden van de Ijsfjord, waarbij de walvissen letterlijk voor onze neus voorbijzwemmen en we ook kans hebben op het spotten van muskusossen. Aan het einde van de reis spenderen we nog een dagje in Ilulissat. Het geeft ons allemaal de kans om dit arctische eldorado vanuit alle perspectieven te bewonderen: te voet, vanuit onze packrafts, en tijdens een exclusieve cruise tussen de ijsbergen.

Het zwaartepunt van de reis is echter een trekking van 7 dagen in de bergen van het Nussuaq-schiereiland, enkele uren varen naar het noorden. Alpien gebergte, kudde’s rendieren, en kleurrijke valleien bezaaid met bloedrode zandsteenpuisten - met als backdrop steeds die met ijsbergen beladen fjorden – vormen het decor voor een intens avontuur in kleine groep. We trekken eerst anderhalve dag langs de kust, en klimmen vervolgens het binnenland in met fantastische uitzichten over Disko Eiland en de zeestraat die ons van het eiland scheidt. Door groene valleien met rendieren, poolvossen en poolhazen trekken we door het binnenland naar het oosten. Enorme meanderende rivieren die zich doorheen de valleibodem slingeren vormen een spectaculair decors. We doorwaden enkele kleinere rivieren en gebruiken een 2-persoonspackraft om toegang te krijgen tot wildernis waar niemand anders komt. We genieten van de avondzon vanop naamloze bergtoppen, en elke avond overnachten we in tent op een toplocatie in het midden van de wildernis. Onderweg komen we geen mens tegen.

De expeditie eindigt in het kleine Inuitdorp Saqqaq. Voor we terug naar Ilulissat trekken dompelen we ons nog 24 uur in deze piepkleine gemeenschap, waar quasi nooit toeristen komen. In het jachtseizoen gonst het er van de activiteit. Bij mooi weer kunnen we vanaf het dorp packraften tussen gigantische ijspaleizen.

Dit is onze meest toegankelijke Groenland-expeditie, met vrij eenvoudig terrein en relatief korte wandeldagen: voor mensen een goede fysieke conditie zelfs haalbaar als eerste kampeertrekking.

jouw reisbegeleiders

Ava benny

Benny Verberck Afreis 1

Ava nils

Nils Luypaert Afreis 2

E-factor 4

Een zeer goede fysieke conditie is noodzakelijk. De desolaatheid en het soms zware terrein zonder paden (rivierdoorwadingen, blokkenterrein) kunnen deze reis fysiek en mentaal zwaarder maken. De dagafstanden zijn beperkt (gemiddeld 10-12km, 4 à 5 uur wandelen). Voorafgaande ervaring met trektochten in bergachtig terrein is aangeraden, maar niet noodzakelijk voor deze tocht. Als vuistregel kan je ervan uit gaan dat je 1 uur intensieve duursport (joggen) moet aankunnen. We zijn 7 dagen volledig autonoom, het gewicht van de rugzak bedraagt bij aanvang van de expeditietrekking 15-20kg. Qua duur van de etappe's en terrein is dit de lichtste van onze Groenland-rugzaktrekkings.

Comfort

Overnachtingen in tent. Op de derde avond en aan het einde van de reis overnachten we op hotel (tweepersoonskamers, vol pension) in Ilulissat.

Maaltijden

Onderweg uitgebreid ontbijt, snacks met veel variatie en expeditievoeding. In Ilulissat tweemaal uitgebreid diner met typische lokale keuken (rendier, muskusos, zalm, ...)

Klimaat

Het zomerklimaat in deze regio is erg gunstig, vaak zonnig en droog met dagtemperaturen van 8-12°C. Vrijwel permanent daglicht.

Aantal deelnemers

min. 7, max. 10 deelnemers.
Een verplichte fysieke voorbereidingstest in de Ardennen en een voorbereidende vergadering bij Into the Arctic (periode april-juni, wordt vastgelegd in samenspraak met de deelnemers).

Bijzondere persoonlijke uitrusting

Slaapzak (0°C comfort), degelijk slaapmatje.

ITA Verhuur

Slaapzak Cumulus Panyam 600 (-5°C comforttemperatuur): 60€ voor de expeditie

logboek

Afreis 1:

1. (02/08/2020) Vlucht Brussel-Kopenhagen, overnachting in Kopenhagen.

2. (03/08/2020) Vlucht Kopenhagen-Ilulissat, cruise met klein bootje tussen de ijsbergen, drop-off voor inlooptocht.

3-4. Vervolg inlooptocht aan de zuidzijde van de Ilulissat Icefjord. Spectaculaire uitzichten op de Ijsfjord, spotting muskusossen & bultrugwalvissen. Boottransport terug naar Ilulissat. Avondeten in toprestaurant met "Greenlandic tapa's".

5-11. Boottransport 180km naar het Nussuaq-schiereiland. Start 7-daagse expeditietrekking door ongerepte wildernis.

12. Bezoek Inuitdorp Saqqaq, boottransport Saqqaq – Ilulissat. Overnachting hotel.

13. (14/08/2020) Dagwandeling Ilulissat – nachtvlucht Ilulissat – Kangerlussuaq - Kopenhagen.

14. (15/08/2020) Vlucht Kopenhagen - Brussel

Afreis 2:

1. (10/08/2020) Vlucht Brussel-Kopenhagen, overnachting in Kopenhagen.

2. (11/08/2020) Vlucht Kopenhagen-Ilulissat, cruise met klein bootje tussen de ijsbergen, drop-off voor inlooptocht.

3-4. Vervolg inlooptocht aan de zuidzijde van de Ilulissat Icefjord. Spectaculaire uitzichten op de Ijsfjord, spotting muskusossen & bultrugwalvissen. Boottransport terug naar Ilulissat. Avondeten in toprestaurant met "Greenlandic tapa's".

5. Dagwandeling Ilulissat. 's Avonds boottransport 180km naar het Nussuaq-schiereiland.

5-11. 7-daagse expeditietrekking door ongerepte wildernis.

12. Bezoek Inuitdorp Saqqaq, boottransport Saqqaq – Ilulissat. Overnachting hotel.

13. (22/08/2020) Vlucht Ilulissat – Kangerlussuaq - Kopenhagen

14. (23/08/2020) Vlucht Kopenhagen - Brussel

niet echt je ding? bekijk deze dan even…

E4

Taiga Poollicht Expeditie

 • februari - 10 dagen - 2190€
 • ski & pulka - hutten - noorderlicht
E5

Wild South Aurora Expeditie

 • augustus & september - 15 dagen - 2990€
 • rugzaktrekking - tent - kayak
E3

Arctic Wonderland Expeditie

 • januari & februari - 8 dagen - 1990€
 • ski/raketten & pulka - hutten - noorderlicht