Covid-19 update

Reiswijzer

Inspiratie voor jouw volgend avontuur

Cross-country ski's

Ook wel toerlanglaufski's of wandelski's genoemd vragen geen voorafgaande ervaring, en zijn ideaal om winterse gebieden te doorkruisen met vaak zware sneeuwcondities (diepe sneeuw). Deze ski's zijn breed, stabiel en toch licht, en ideaal om dagelijkse afstanden te 'wandelen' met ski's. Ze zijn even breed als een alpiene ski, en dus niet te vergelijken met langlaufski's in de Belgische Ardennen.

Al onze ski's hebben stijgvellen onder de ski, die je toelaten je trekkracht voor 100% te benutten en zorgen voor extra veel stabiliteit. Dit is de meest "natuurlijke" vorm van wintertrekken in het Hoge Noorden. Ski-ervaring is voor de meeste reizen niet nodig. Het mentale aspect is minstens zo belangrijk. De langere reisduur en de koude staan garant voor wintertrekkings in de meest pure vorm, steeds in volledige autonomie.

Sneeuwraketten

Sneeuwraketten zijn ideaal als je wil proeven van een eerste sportieve winterervaring in Zweeds Lapland, of tijdens zwaardere tochten waar het terrein ongeschikt of gevaarlijk is voor ski's: IJsland of over verijsde bergruggen. Deze sneeuwraketten of sneeuwschoenen gebruik je met een winterboot (bvb de bekende Sorel), een bergschoen is meestal ongeschikt vanwege de koude. Onderaan de sneeuwschoenen zijn er metalen pinnen, die zorgen voor een excellente grip ook op verijsd terrein;

033s
Finland 1040

Oergezellige berghutten

We overnachten in oergezellige trappershutten vaak op spectaculaire locaties. 's avonds wordt het er dankzij de houtkachel heerlijk warm en kunnen we uitgebreid ontspannen. In Spitsbergen overnachten we onder het schijnsel van de middernachtzon in expeditietenten. De hutten zijn soms primitief (bijvoorbeeld Finland) soms luxueuzer zoals in Noorwegen, Zweden zit daar net tussenin.

Bourgondische expedities

Waar mogelijk, kiezen we voor heerlijke vers bereide maaltijden (diepgevroren) in de wildernis. Een royaal ontbijt, calorierijke stops en 's avonds uitgebreide 3-gangen diners. Liefhebbers sluiten de dag af met een digestief, samen genieten we na van een onvergetelijke dag. Bij tententochten opteren we voor de beste en de lekkerste gevriesdroogde maaltijden, steeds getest door de ITA gidsen tijdens een proefpannel.

Beste kansen op noorderlicht

Ver weg van alle lichtpollutie, en op locaties pal onder de 'aurora belt': als het weer meewerkt zijn de kansen op noorderlicht optimaal.

IMG 3693k
IMG 9529
P1000818 35

Veiligheid

Into the Arctic draagt veilige buitensport hoog in het vaandel. Iridium satelliet communicatie, noodbakens, WAFA training, emercency beacons en gedetailleerde draaiboeken van èlke expeditie zijn slechts enkele van onze procedures.

Ijzersterke logistiek

Into the Arctic maakt op alle expedities gebruik van state-of-the-art expeditiemateriaal. We beschikken momenteel over 28 Fjellpulken en Snowsled pulka's, 51 paar cross- country Madshus ski's, MSR sneeuwraketten, Hilleberg tenten (dé referentie voor de poolgebieden), dons equipment van R.A.B. We opereren vanuit permanente eigen materiaaldepots in Finland, Zweden en Spitsbergen.

Voorbereidende dag

Voor elke afreis is er een voorbereidende sessie (periode okt-dec), waarbij we de planning in detail overlopen, kennis maken met de groepsleden en de gids, het materiaal en de vereiste persoonlijke uitrusting. Deze namiddagen gaan steeds door in ons Into the Arctic basecamp of op een testlocatie (bvb de Ardennen of de zandduinen aan zee voor Spitsbergen)

Materiaaladvies

Als gepassioneerde gidsen staan we u graag bij met advies over persoonlijke uitrusting. We hebben een voorliefde voor thermisch ondergoed van het Zweedse Woolpower, goede buitenkledij (Arcteryx, Mammut, The North Face, RAB) en donsmateriaal van RAB.

Huurmateriaal

We hebben een uitgebreide stock huurmateriaal: donswanten, donsjassen, slaapzakken, winterboots, ... allemaal op maat van jouw expeditie.

Ontdek onze pulka expedities

E3

Arctic Wonderland Expeditie

  • januari & februari - 8 dagen - 2040€
  • ski/raketten & pulka - hutten - noorderlicht
E4

Taiga Poollicht Expeditie

  • februari - 10 dagen - 2240€
  • ski & pulka - hutten - noorderlicht
E5

Dividalen Wilderness Traverse

  • maart - 10 dagen - 2390€
  • ski & pulka - hutten - noorderlicht

Groenland expedities

Hoogalpien gebergte, uitbundige wildlife, gigantische gletsjers die onophoudelijk ijsbergen braken in zee. Trektochten dwars door de wildernis, zonder paden en zonder compromissen.

lees meer

Noorderlicht

Een statische witte gloed, die dan opleeft tot hevig dansende gordijnen groen en rood licht in de kraakheldere vrieslucht. Het noorderlicht is altijd anders, verveelt nooit. Voor velen hét absolute hoogtepunt van hun expeditie.

lees meer