Into the Arctic is een gedreven team van ervaren begeleiders. Met oog voor detail en een neus voor avontuur.

Meet Willem

Willem (°1987) is co-oprichter en bezieler van Into the Arctic. Zijn grootste passie zijn zomerexpedities in onontgonnen wildernis in Groenland en Lapland. Maar ook de Pyreneeën en de Franse Alpen kent hij als z'n broekzak.

lees meer over Willem

meet Arne

Arne (°1983) heeft een passie voor ultra long distance hikes. Zo traverseerde hij de Pyreneeën over de HRP in zeven weken, trok hij vijf maanden overheen de Via Alpina van Triëste naar Monaco en wandelde hij Nieuw Zeeland over van noord naar zuid langs het Te Araroa pad. Dat combineert hij met alpinisme op hoog niveau.

lees meer over Arne

ons team

218 jaar gecombineerde ervaring

B7

Brent D'Hooge

Wildernisgids

Brent (°1980) is co-oprichter van Into the Arctic en begeleidde intussen al meer dan 35 pulka expedities. Zijn voorkeurbestemmingen zijn Spitsbergen en de Finse wildernis van Urho Kekkonen. Dichterbij koestert hij wildere bergmassieven: Pyreneeën, Aosta en de Dolomieten. Houd van lekker uitgebreid wildernis "dineren”, Noorderlicht jagen en spoor trekken in diepsneeuw!

Brent's volgende reis

E4

Giro di Valpelline

 • oktober - 8 dagen - 990€
 • rugzaktrekking - hutten
Ludwig3

Ludwig De Meersman

Ludwig (°1972) is opgegroeid in de buitenlucht en heeft een stevige voorliefde ontwikkeld voor wintertochten. Hij haalt zijn hart op in de Alpen, Schotse hooglanden en Canadeese Rockies tot Spitsbergen. Werkt als beroepsbrandweer en heeft eveneens een militaire achtergrond, je bent dus in goed getraind gezelschap en deelt met plezier zijn passie voor de wildernis met jou.

Thomas Kerckhof

Thomas Kerckhof

Wildernisgids

Thomas (°1988) begon al te gidsen op z'n 20e - eerst met een voorliefde voor de zomerse Europese bergketens, maar al snel ontdekte hij ook winters Scandinavië. Hij zetelde lang in het bestuur van de Klim- en bergsportfederatie. Momenteel woont Thomas voor z'n job als onderhoudsingenieur in Zuid-Italië, waar hij z'n vrije uren spendeert in het Pollino Nationale Park.

Steven Foto

Steven Lauwereins

Wildernisgids

Steven zoekt in de bergen in de eerste plaats op wat in Vlaanderen ver te zoeken is: rust, stilte en leegte. Sinds 2008 is hij actief als tochtbegeleider. Aanvankelijk vooral in de zomer, maar die periode gebruikt hij nu om met het gezin de natuur en de bergen in te trekken. Heeft een voorliefde voor winters in de Scandinavische bergen, maar geniet evengoed van een tocht op sneeuwraketten in de Alpen.

Flore Van Maldeghem

Flore Van Maldeghem

Wildernisgids

Flore (°1995) voelt zich helemaal thuis in het hoge Noorden. Tijdens haar opleiding tot geoloog vertoefde ze een jaar in Tromsø en werd ze helemaal ondergedompeld in het concept friluftsliv. Avontuurlijke reizen en uitdagende gebieden ontdekken werd haar bijgebracht van jongs af aan. Zowel met vrienden als alleen trekt ze graag naar de bergen of de sneeuw en spendeerde ze tijd in onder andere de Alpen, Nepal, IJsland, Scandinavië.

Jens Paque

Jens Paque

Wildernisgids

Jens (°1993) leeft zowat in de buitenlucht; hij combineert al enkele jaren zijn passie voor het gidsen, bergen en het hoge noorden door telkens het winterseizoen door te brengen in Lapland en het zomerseizoen in de canyons van de Spaanse Pyreneeën. Op z'n eentje ondernam hij intussen ook al tal van uitdagende trektochten op in de Europese bergmassieven maar ook in IJsland, Nepal, Hawaï, …

Jens' volgende reis

E4

Iceberg Nirvana Expeditie

 • jul/aug - 13 dagen - 3490€
 • rugzaktrekking - tent - ijsfjord
IMG 3903

Michael Rummens

Wildernisgids

Ondanks een razend drukke job als Security Expert op Brussels Airport maakt Michael (°1983) elk jaar nog ruim de tijd om de bergen in te trekken. Klimmen, canyoning, ski, alpinisme - als survival instructeur beheerst hij het hele gamma. Favoriete locaties: Canada en de winterse uitgestrektheid van Lapland.

Pieter Schroé

Pieter Schroé

Wildernisgids

Pieter (°1986) leeft voor het avontuur. Al van jongs af aan trekt hij er alleen op uit en al zijn vrije tijd gaat richting de bergen - als Instructor Mountain Walking en Trekking sinds enkele jaren ook als gids. Deze rasechte Gentenaar kan je het hele jaar door terugvinden op rotsen en sneeuw om te wandelen, skiën en klimmen. Raakt niet uitgekeken op Schotland of Scandinavië maar houdt evenzeer van de Ardennen.


Pieter's volgende reis

E4

Grand Volcanic Expeditie

 • juli - 13 dagen - 2690€
 • trekking - tent - hot springs
Maarten Sonnaert

Maarten Sonnaert

Wildernisgids

Maarten vindt in de buitenlucht de ontspanning die hij nodig heeft in combinatie met een drukke job als biomedisch ingenieur. Naast een passie voor lopen maakt hij dan ook meerdere keren per jaar tijd om de wildernis in te trekken in gebieden verspreid over de heel wereld. Zo was hij onder meer al terug te vinden in de Himalaya, Patagonië en Nieuw-Zeeland maar blijft het Hoge Noorden toch een unieke aantrekking op hem uitoefenen.

Maarten's volgende reis

E5

Eternity Fjord Expeditie

 • juli - 16 dagen - 3790€
 • rugzaktrekking - tent - ijskap
Chris van Maldeghem

Chris van Maldeghem

Wildernisgids

Chris (°1967) spendeert al z'n hele leven meerdere maanden per jaar in z'n geliefde bergen, vaak in het Hoge Noorden. Z'n favoriete bestemmingen zijn Ijsland, Urho Kekkonen in Finland, en zware kampeerexpedities op Spitsbergen. Je bent in veilige handen - in België gaat Chris immers door het leven bij de brandweer van Knokke.

Chris' volgende reis

E6

Sulitjelma Backcountry Special

 • augustus - 10 dagen - 2140€
 • rugzaktrekking - tent - wildernis
Benny Verberck

Benny Verberck

Wildernisgids

Benny (°1961) vertoeft tenminste 6 maand per jaar in zijn geliefde bergen en heeft dan ook een palmares om 'U' tegen te zeggen - en veel sterke verhalen voor 's avonds aan tafel. Hij heeft een voorliefde voor desolate tochten in winters Scandinavië en begeleidt ook tochten op Groenland.

Benny's volgende reis

E4

Lost Coast Expeditie

 • augustus - 15 dagen - 3790€
 • rugzaktrekking - tent - noorderlicht
Frederik Wuyts

Frederik Wuyts

Wildernisgids

Frederik (°1980) is archeoloog van beroep, vader van twee en woont in het Gentse. Na vele omzwervingen door Centraal-Azië is hij verliefd geworden op het Hoge Noorden. Hij spendeerde vele maanden in de Finse wildernis, zowel in de zomer als de winter. Recent haalde hij het Finse diploma "International Wilderness Guide".

Frederik's volgende reis

E5

Wild South Aurora Expeditie

 • aug/sept - 15 dagen - 3390€
 • trekking - tent - kayak