Reiswijzer

Inspiratie voor jouw volgend avontuur

activiteiten zomer 2020:

Zondag 21/06/2020 - VOLZET: Afvaart van de Dijle - prijs 70€ (35€ voor ITA clan). Afspraak om 8u30 's ochtends, aankomst in de late namiddag.

Dit is onze absolute topper in de categorie "avontuur en natuurschoon dicht bij huis". Een stevige dag, waarbij we liefst 23km peddelen vanaf Florival op de taalgrens tot in hartje Leuven - voor wie niet bang is voor vuile kleren en stramme schouders achteraf. Tijdens het eerste deel van het traject slingert de Dijle zich door weilanden en natuurgebieden - de loop is door de mens ongemoeid gelaten en ligt bezaaid met natuurlijke hindernissen zoals omgevallen bomen - enkele moeten we zelfs overklauteren (hoge amusementswaarde is verzekerd). We treffen sporen van bevers aan - één van de eerste locaties in Vlaanderen waar deze terug opduiken na 150 jaar afwezigheid. Vanaf Korbeek-Dijle wordt het eenvoudiger varen, en via het Kasteel van Arenberg duiken we uiteindelijk het historische hart van Leuven in voor een verrassende apotheose. Via de trein reizen we terug naar het startpunt van de tocht.

Maandag 20/07/2020 - VOLZET: Afvaart Dijle - prijs 70€ (35€ voor ITA clan). Afspraak om 8u30 's ochtends, aankomst in de late namiddag. Beschrijving - zie tocht 21/06.

Maandag 27/07/2020: Historische centrum Gent - prijs 55€ (25€ voor ITA clan). Afspraak om 15u, aankomst in de vooravond. Sinds het openleggen van de Reep in 2018 zijn alle natuurlijke waterlopen in Gent in ere hersteld, en vormen een ononderbroken netwerk dat het prachtige historische centrum doorsnijdt. In de late namiddag en de vroege avond is het licht op de historische gebouwen het mooist - via onder meer de Graslei en het Gravensteen knopen we Schelde, Lieve en Leie aan elkaar - met onderweg zelfs een 20m lange kayakglijbaan. Een historisch packrafttochtje van wereldklasse!

Alle tochten zijn inclusief begeleiding, alle packraftmateriaal (packraft, peddel, zwemvest, waterdichte zak), BTW, dossierkosten; exclusief transport en lunch.

Interesse? Stuur ons een mailtje via info@intothearctic.be

weerzien met deelnemers en gidsen

Alle ancien expeditieklanten zijn vrijblijvend welkom! Ook onze gidsen zijn vaak van de partij of begeleiden zelf de buitensportactiviteten. Een ontspannen weerzien dus met je tochtgezellen, en het perfecte moment om opnieuw inspiratie op te doen.

P4230746 10
P4220712 3

Noorderlicht

Een statische witte gloed, die dan opleeft tot hevig dansende gordijnen groen en rood licht in de kraakheldere vrieslucht. Het noorderlicht is altijd anders, verveelt nooit. Voor velen hét absolute hoogtepunt van hun expeditie.

lees meer

Out of the Arctic

Een reeks 'specials' in Zuid-en Centraal-Europa en wereldwijd. Want er is meer dan het noorden alleen; en we genieten ook al eens graag van de warmte en een goeie fles wijn :-)

lees meer