Reiswijzer

Inspiratie voor jouw volgend avontuur

In Europa en daarbuiten

Net als in onze 'Out of the Arctic' reeks binden we ons niet aan bepaalde gebieden. Om de echte wildernis te ervaren trekken we naar de uiterste uithoeken van Europa, of ver daarbuiten: Alaska, Patagonië, Centraal-Azië... er zijn gelukkig nog voldoende 'Wild Places' te vinden. Vaak zijn het speciale plekjes die de gidsen in de loop der jaren hebben ontdekt en waar ze voor het eerst een groep mee naartoe nemen - een echte best-off dus uit 228 jaar gecombineerde ervaring!

In de Wild Places zoeken we - net zoals op Groenland - totaal ongerepte wildernis op. Dit is het voornaamste verschil met de 'Out of the Arctic' reeks, waar we ook bijzondere routes gaan opzoeken in minder afgelegen en onherbergzame gebieden zoals de Alpen en de Pyreneeën.

Once only opportunities

Het bijzondere aan deze reizen is dat we ze allemaal slechts één enkele keer op de kalender zullen zetten. Elk jaar veranderen de bestemmingen. Je krijgt dus ook slechts één kans om in te schrijven, de plaatsen zijn schaars.

P2196058 62
P8051362 53

Unieke terreinkennis

Aan onze expedities ging jarenlange planning vooraf: onze gidsen reizen al hun hele leven de wereld rond op zoek naar de meest spectaculaire wildernis.. De reisroutes in het aanbod zijn een echte 'best off': spectaculaire wandelgebieden waar niemand anders komt. Tussen de expedities zijn er gradaties is fysieke en technische moeilijkheidsgraad, zodat elke sportieve wandelaar aan z'n trekken komt.

Totale autonomie

Eigen aan dit type exclusieve trektochten zijn de lange periodes in autonomie. Onderweg komen we immers geen enkel spoor van menselijke beschaving tegen. We dragen bij aanvang van de tocht dus al het eten voor minimaal 5-6 dagen op onze rug - aangevuld met het kampeermateriaal komt het gewicht van de rugzak dus snel boven de 15kg uit. Daarnaast zijn vaak weinig tot geen paden aanwezig, wat onze voortgang vertraagt en tredzekerheid vereist. Een zeer goede fysieke conditie is dus aangewezen voor deze reizen. Voorgaande ervaring met trektochten is aangeraden, maar niet vereist.

P7048190 1
P7243050 82

Ontdek onze Wild Places

E6

Sulitjelma Backcountry Special

  • augustus - 10 dagen - 2140€
  • rugzaktrekking - tent - wildernis

Privé expeditie

In winters Lapland, tussen de ijsbergen op Groenland of ergens 'out of the arctic', we ontwerpen jouw expeditie op maat. Voor groepen vanaf 4 personen, binnen elke budgetklasse.

lees meer

Groenland expedities

Hoogalpien gebergte, uitbundige wildlife, gigantische gletsjers die onophoudelijk ijsbergen braken in zee. Trektochten dwars door de wildernis, zonder paden en zonder compromissen.

lees meer