Covid-19 update

eerstvolgende afreis:

24/07/2022 - 02/08/2022
1640€
wat is inbegrepen

Inclusief

 • vluchten met SAS Brussel - Bodo retour
 • alle lokale transfers (trein, taxi)
 • Overnachting in Bodo, boerderijovernachting tijdens trekking
 • Alle maaltijden, inclusief restaurant in Bodo.
 • expeditiemateriaal (tenten, kookvuurtjes), sateliettelefoon, noodzender
 • luchthaventaksen, BTW, dossierkosten
 • professionele begeleiding door Vlaamse Into the Arctic gids
 • de voorbereidende namiddag in het Into the Arctic Base Camp


Exclusief

 • Reisverzekering (verplicht)
volzet

highlights:

 • – Toegankelijke trekking door vergeten bergmassief mét wildernisgevoel
 • – Groene valleien, enorme gletsjers
 • – Mogelijkheid beklimming hoogste bergtop van Noord-Noorwegen
 • – Combinatie bivakkeren, boerderijovernachting, authentieke berghutten
 • – Intens avontuur in kleine groep

Op al onze reizen geven we moment een Covid-19 annulatiegarantie. Als de reis niet kan doorgaan vanwege corona-maatregelen, betalen we alles terug, zonder vouchersysteem.

-

Nabij de poolcirkel langs de ruige Scandinavische westkust ligt het compacte, zwaar vergletsjerde Okstindan-massief. Hoewel je hier de hoogste bergtoppen van Noord-Noorwegen terugvindt, is het vrijwel onbekend bij wandelaars. In tegenstelling tot in de bekende Nationale Parken of langs de Kungsleden kan je hier nog een hele dag ronddwalen zonder een mens tegen te komen.

Dat doet echter niets af aan de grandeur van het landschap: gigantische gletsjers duiken hier sierlijk groene valleien in, waar ze rivieren voeden die zich doorheen uitgestrekte veenmoerassen slingeren. We wandelen helemaal rondom het massief, steeds met geweldige overzichten over het gevarieerde landschap. Hier wandel je door prachtig berkenbos, om enkele uren later aan de snuit van een gigantische gletjser te staan. Bivakkeren doen we op enkele echte panoramische top-locaties. Bij mooi weer hebben we bovendien de kans om de hoogste toppen van het massief te beklimmen, waaronder de Okskolten (1912m), de hoogte top van Noord-Noorwegen.

Dit is een toegankelijke trekking, een ideale eerste kampeertocht in Lapland: de dagafstanden zijn beperkt (4-6u wandelen per dag), en we overnachten halfweg de trekking op een charmante boerderij. Daar kunnen we ons ook bevoorraden, waardoor we nooit meer dan 4 dagen eten moeten meedragen. Toch geeft deze tocht ook een echt wildernisgevoel: in de meeste valleien komen we geen mens tegen en zijn er nauwelijks paden; we doorwaden onderweg enkele eenvoudige rivieren. Bij slecht weer kunnen we vaak uitwijken en overnachten in een charmante Noorse berghut, waaronder de Rabotthytta: de meest moderne en panoramische onbemande hut van Noorwegen.

jouw reisbegeleiders

E-factor 4

Een zeer goede fysieke conditie is noodzakelijk. We wandelen deels op paden, deels "off-trail". Technisch is de tocht eenvoudig. De dagafstanden zijn relatief beperkt (12-15km). Hier en daar is het terrein drassig, met kans op natte voeten. Onderweg moeten we enkele rivieren doorwaden. De optionele beklimming van Okskolten is lang en pittig. Voorafgaande ervaring met trektochten in bergachtig terrein is aangeraden, maar niet noodzakelijk voor deze tocht. Als vuistregel kan je ervan uit gaan dat je 1 uur intensieve duursport (joggen) moet aankunnen. We zijn maximaal 4 dagen volledig autonoom, het gewicht van de rugzak bedraagt bij aanvang van de trekking ruim 15kg.

Comfort

Overnachting in tent tijdens de trektocht, met een boerderijovernachting (hostel stijl) halfweg. Bij slecht weer kunnen we soms uitwijken naar charmante onbemande berghutten. Achteraf overnachting in mooie guesthouse/hotel in Bodo.

Maaltijden

Onderweg uitgebreid ontbijt, snacks met veel variatie en expeditievoeding. In Bodo uitgebreid diner met typische lokale keuken (rendier, zalm, ...)

Klimaat

Dagtemperaturen meestal tussen de 10°C en de 20°C, 's nachts enkele graden boven nul. Het weer kan in de zomer alle kanten uit: stabiel en droog, maar ook periodes met regelmatig regen zijn courant.

Aantal deelnemers

min. 7, max. 10 deelnemers.
Een voorbereidende vergadering bij Into the Arctic is verplicht (periode april-juni, wordt vastgelegd in samenspraak met de deelnemers).

Bijzondere persoonlijke uitrusting

Slaapzak (0°C comfort), degelijk slaapmatje.

ITA Verhuur

Slaapzak Cumulus Panyam 600 (-5°C comforttemperatuur; gewicht 1000g): 60€ voor de trektocht. Slaapmatje Exped Synmat 7UL: 25€ voor de trektocht.

logboek

1. (24/07/2022) Vlucht Brussel-Bodø - transport per trein en taxi naar het startpunt van de tocht

2-9. 8-daagse rugzaktrekking rondom het Okskolten-massief, met geweldige panorama's. Boerderijovernachting op dag 5.

9. In de namiddag, terugreis per trein naar Bodø. Overnachting in mooie guesthouse en diner in de stad.

10. (02/08/2022) Terugvlucht Bodø- Brussel.

niet echt je ding? bekijk deze dan even…

E5

Wild South Aurora Expeditie

 • augustus - 15 dagen - 2990€
 • rugzaktrekking - tent - kayak
E4

Iceberg Nirvana Expeditie

 • aug/sept - 14 dagen - 3090€
 • rugzaktrekking - tent - ijsfjord
E5

Eternity Fjord Expeditie

 • juli - 16 dagen - 3295€
 • rugzaktrekking - tent - ijskap