Reiswijzer

Inspiratie voor jouw volgend avontuur

166 1859
G0216646 1553547826505 high

in functie van de expeditie

Dé belangrijkste factor bij het bepalen van het aantal deelnemers per expeditie is het 'risk assessment' principe: hoe kleiner de foutenmarge op de expeditie, hoe minder deelnemers per gids. Op een zomerexpeditie in Groenland gaan we tot 10 deelnemers, op een winterexpeditie typisch tot 7 à 8, op expedities met een zeer hoge E-factor nog minder (of er wordt bewust gekozen om een tweede assistent gids in te schakelen). Op die manier garandeert de gids steeds de veiligheid voor alle deelnemers.

Onze ervaring is dat zo'n groepjes de ideale groepsdynamiek opleveren, een must op mentaal en fysiek belastende expedities.

juiste balans

Flexibel kunnen inspelen op de omstandigheden kan het verschil maken tussen een goeie expeditie, en een onvergetelijke. We hebben een vaste reisroute, maar het onderweg doen zich steeds opportuniteiten voor om de tocht net dat beetje extra te geven. Met een kleine groep kunnen we veel sneller en gerichter improviseren op het terrein. En het geeft ook de kans om wat meer "you time" in te bouwen - uiteindelijk is en blijft het jouw vakantie.

Expedities in kleine groep

E4

Taiga Poollicht Expeditie

  • februari - 10 dagen - 2590€
  • ski & pulka - hutten - noorderlicht

Packraften

Op een groene Ardennenrivier of tussen de ijsbergen in Groenland, deze bootjes steek je gewoon in je rugzak tijdens een trektocht. Weg met vloeibare grenzen. Pack your raft, and raft your pack!

lees meer

Winters kleden

Het belang van kledij in de winter is enorm. Onderkoeling en bevriezing zijn niet te onderschatten gevaren. Met het juiste materiaal en enkele tips and tricks ga je veilig op pad.

lees meer