Arne (°1983) heeft een passie voor ultra long distance hikes. Zo traverseerde hij de Pyreneeën over de HRP in zeven weken, trok hij vijf maanden overheen de Via Alpina van Triëste naar Monaco en wandelde hij Nieuw Zeeland over van noord naar zuid langs het Te Araroa pad. Dat combineert hij met alpinisme op hoog niveau.

Arne (°1983) is sinds het najaar van 2022 mee aan de slag bij Into The Arctic. De eerste tocht die hij gidste was de Eternity Fjord Expeditie in 2019. Vanaf het begin was het voor hem duidelijk dat hij meer wou bijdragen aan onze organisatie. Zijn favoriete activiteiten zijn het beklimmen van lange avontuurlijke rotsroutes en het stappen van Lange-afstands wandelingen. De kernwaarden die hij hierin steeds probeert terug te vinden zijn Natuur, Avontuur, Vriendschap en Familie.

Als kind al was Arne reeds verzot op de natuur. De jaarlijkse gezinsvakanties naar Oostenrijk brachten hem ook de liefde voor de bergen bij. Redelijk snel werd het hem duidelijk dat wandelen alleen niet genoeg was en als zeventienjarige schreef hij zich in voor een eerste klimcursus in de Franse Calanques. Een nieuwe liefde was geboren. Het aanvangen van de studies Geologie leek dan ook een logische stap, maar redelijk snel bleek het vele studeren in de weg te staan van een gepassioneerde outdoorbeleving. Een overschakeling naar de richting Milieuzorg was de juiste beslissing en ondertussen kon hij ook bijstuderen tot kliminstructeur B Rotsklimmen.

Eens afgestudeerd volgden de grote reizen elkaar snel op. In de zomer van 2006 stapte hij met zijn toenmalige vriendin gedurende zeven weken de Haute Route des Pyrénées over. Bij thuiskomst stond er in de krant een artikel over een net gecreëerde wandelroute die de hele Alpen doorkruiste. Het gevolg was dat ze in 2008 samen de Via Alpina als leidraad gebruikten om gedurende vijf maanden de hele Alpenboog te doorzwerven. In 2010 volgde dan een nieuwe uitdaging. Samen met zijn nieuwe partner kroop hij op een tandem en fietste er mee tot in Meteora in Griekenland. In 2012 vatte hij zijn eerste solo avontuur aan en stapte hij het hele Te Araroa pad in Nieuw-Zeeland af. In vijf maanden tijd doorkruiste hij zowel het Noorder- als het Zuidereiland.

Niet lang daarna leerde hij zijn vrouw Katrien kennen en ondertussen is de wereld ook twee avontuurlijke meisjes rijker: Eena (°2016) en Lucie (°2018). Ondanks de druk(te) die het gezinsleven vaak met zich meebrengt, proberen ze elkaar de waarden Natuur, Avontuur en Familie bij te brengen. Zo volgde er in 2019 een negen weken durende reis doorheen de Balkan met eigen auto en tent. Met kindjes van (toen) anderhalf en drieënhalf jaar oud misschien wel zijn grootste uitdaging tot nu toe.

  • Heeft een actief palmares van zelfstandige beklimmingen en trektochten op zes continenten.
  • Beschouwde zijn tent gedurende bijna zeven jaar als zijn meest stabiele woonplaats.
  • Bewandelde reeds de HRP, de Via Alpina en de Te Araroa, maar hoopt later nog andere tochten aan te kunnen vangen zoals de Continental Divide Trail en de Great Himalayan Trail.
  • Naast rotsbeklimmingen in Yosemite, Algerije, Marokko, Wadi Rum en de Lofoten staan er ook enkele langere rotsroutes uit de Europese Alpen op zijn palmares, zoals de Cassin op de Piz Badile, de Contamine op de Petites Jorasses en de Comici op de Cima Grande. Het lijstje met ‘nog te beklimmen toppen’ blijft echter langer dan diegene die reeds afgevinkt zijn.
  • Werkt naast zijn functie bij Into The Arctic ook nog enkele dagen per week in de K2 in Antwerpen en is dus altijd op de hoogte van de nieuwste materialen en technieken.
  • Is een actieve lesgever bij de Klim- en Bergsportfederatie en verzorgt er vooral de rotsklimopleidingen bij Mount Coach. Daarnaast is hij actief in de redactieraad van Monte, het tijdschrift van de KBF. Veel van zijn tochten, beklimmingen en reizen zijn hierin gedocumenteerd geweest.
  • Probeert van zijn dromen herinneringen te maken.

Arnes favoriete tochten bij Into The Arctic zijn momenteel de Eternity Fjord Expeditie in de zomer en Finland in de winter. Zowel het Nationale Park Urho Kekkonen als Pallas kunnen hem ten zeerste bekoren. Naast het afwerken van het hele assortiment aan Into The Arctic tochten, staat hij te popelen om in de nabije toekomst ook nieuwe projecten uit te werken.

Samen met zijn gezin woont hij in Ganshoren, een wonderbaarlijk rustige en groene hoek van Brussel. De dichtstbijzijnde klimrotsen liggen nog geen uur verder. Het is dan ook daar dat je hem vaak kunt treffen.

Arne's volgende reis

E7

Cape Farewell Expeditie

  • jul/aug - 19 dagen - 4090€
  • rugzaktrekking - tent - wildernis