eerstvolgende afreis:

12/10/2024 - 19/10/2024
€ 940
wat is inbegrepen

Inclusief

 • alle overnachtingen in albergo (2x) en hutten (5x)
 • alle maaltijden vanaf de eerste avond tot de laatste ochtend
 • BTW, dossierkosten
 • professionele begeleiding door Vlaamse ITA gids
 • de voorbereidende vertrekmeeting in de buurt van Gent


Exclusief

 • Vervoer h/t (kostendelend rijden - met inbegrip van péage en passage door Tunnel du Mont Blanc)
 • Reisverzekering
7 vrije plaatsen

highlights:

 • – top 5 best bewaarde geheimen van de Alpen
 • – indian summer met uitbundige kleurenpracht
 • – desoltate periode met "wild encounters" van steenbokken, gemzen,...
 • – overnachten in primitieve gezellige hutjes steeds boven de 2000m

Ingeklemd tussen enkele van de meest iconische Alpentoppen zoals Mont Blanc, Matterhorn en Monte Rosa, is het goed verstopte Valpelline één van de best bewaarde geheimen van de Italiaanse Alpen. In oktober krijgt deze tocht een aparte dimensie: het gebied is verlaten, we kruisen wellicht een enkeling. Deze reisperiode is het volop indian summer: de lorken staan in hun goudgele herfstooi, en het uitbundige dierenleven daalt af richting boomgrens wanneer hoog in de bergen stilaan de eerste sneeuw valt. Grote kuddes gemzen en steenbokken kruisen is hier geen uitzondering!

Dagelijks wandelen we tussen de vier en zeven uren door alpien terrein: vaak over goede paden, maar met gevaar voor de eerste sneeuwval en occasioneel een technischere pasovergang langs blokkenvelden. 6 dagen lang zijn we volledig op onszelf aangewezen: we slapen dan wel in de onbemande berghutten, maar koken dagelijks zelf. Halverwege de tocht is er één overnachting voorzien in een authentieke Italiaanse berghut in half pension. Onderweg steken we vrijwel dagelijks bergpassen over van meer dan 2500m, met mogelijkheid om nog hogere bergtoppen te beklimmen indien de condities goed zijn.

Onze uitvalsbasis voor de tocht ligt in één van de piepkleine dorpjes lager in de vallei, waar we aan het begin en einde van de reis logeren in een authentieke albergo. Ondanks het feit dat deze regio wat toegankelijker is dan onze klassieke bestemmingen in het Hoge Noorden, kiezen we bewust voor een groep met maximaal 8 deelnemers.

Opgelet: we kiezen de reisperiode zodanig dat de herfstkleuren op hun mooist zijn. Begin oktober is er reeds kans op een sneeuwdump, waardoor de hoogste passen ontoegankelijk worden. In dat geval kan Into the Arctic - om een veilige tocht te garanderen - beslissen om het traject aan te passen, of kort voor vertrek zelfs voor een ander gebied te kiezen waar de condities beter zijn.

jouw reisbegeleiders

Brent D'hooghe

Brent D'Hooge Afreis 1

E-FACTOR 4 à 5

Goede fysieke conditie noodzakelijk. Bergtocht met dagetappes tussen de 5 en 8u wandelen. Tot 1200m klimmen en dalen per dag. Af en toe lopen we over ruw terrein zonder duidelijk pad, vaak lopen we over smalle en mogelijk steile bergpaden. Meer uitdagende technische passages zijn mogelijk. We dragen een zware rugzak inclusief slaapzak en eten voor zes dagen (startgewicht rugzak ca. 15-18kg). Het is vooral de combinatie tussen een bovengemiddelde rugzak met de verticale hoogteverschillen dat deze reis zwaarder maakt dan gemiddeld: tredzekerheid is nodig. In oktober is verse sneeuw mogelijk boven de 2000m - indien nodig wordt de route aangepast aan de omstandigheden.

COMFORT

Eenvoudige hutten onderweg (soms met, soms zonder kachel) en comfortabele logies voor- en achteraf. Alle hutten beschikken over matrassen.

MAALTIJDEN

Onderweg koken we zelf wilderniskeuken 'lichtgewicht'. Eenvoudig, maar lekker. Enkele snacks zijn te voorzien naar eigen smaak.

KLIMAAT

In oktober variëren de temperaturen van 0° tot 15°C. 's Nachts geregeld vorst; in de hutten blijft de temperatuur 's nachts net boven nul. Verse sneeuwval in de bergen is mogelijk.

AANTAL DEELNEMERS

Max. 8 deelnemers.
Voorbereidende vergadering bij Into the Arctic.

BIJZONDERE PERSOONLIJKE UITRUSTING

Slaapzak (-5° à -10°C comfort), goede rugzak (60L), stevige bergschoenen.

logboek

1. Heenreis naar het startpunt in Valpelline met gedeeld vervoer (onderling te bespreken). Vanuit Gent 9 uur rijden, met aan het einde de Mont Blanc tunnel. Eerste avond overnachting in Albergue.

2-7. Zesdaagse trekking in de bergen rond het Valpelline. Comfortabele Albergue op de laatste avond.

8. Terugreis met gedeeld vervoer.

niet echt je ding? bekijk deze dan even…

E4

Taiga Poollicht Expeditie

 • februari - 10 dagen - 2590€
 • ski & pulka - hutten - noorderlicht
E5

Wild South Aurora Expeditie

 • aug/sept - 15 dagen - 3390€
 • trekking - tent - kayak
E5

The Russian Crossing

 • jan/feb - 11 dagen - 2740€
 • ski & pulka - hutten - noorderlicht