Covid-19 update

eerstvolgende afreis:

17/08/2022 - 31/08/2022
2990€
wat is inbegrepen

Inclusief

 • vluchten met Air Greenland Kopenhagen-Narsarsuaq retour
 • alle lokale transfers
 • alle overnachtingen en maaltijden in vol pension (exclusief tijdens de vluchten)
 • expeditiemateriaal (tenten, kookvuurtjes), sateliettelefoon, noodzender
 • luchthaventaksen, BTW, dossierkosten
 • professionele begeleiding door Vlaamse Into the Arctic gids
 • de voorbereidingsnamiddag in het Into the Arctic Base Camp


Exclusief

 • Vlucht Brussel - Kopenhagen retour, eventueel logies in Kopenhagen, meer info hier
 • Reisverzekering
volzet

highlights:

 • – Twee expeditietrekkings doorheen ongerepte wildernis van wereldklasse
 • – Spectaculaire bivakplaatsen met uitzicht op gigantische gletsjers en ijsfjorden en met grote kansen op noorderlicht
 • – Zeekayakken & mini-cruise tussen de ijsbergen
 • – Echt pionieren: geen paden, geen bruggen, zelf onze weg zoeken door de wildernis: ultieme into the wild ervaring
 • – Begeleiding door professionele Into the Arctic gids en Groenland-kenner

Op al onze reizen geven we moment een Covid-19 annulatiegarantie. Als de reis niet kan doorgaan vanwege corona-maatregelen, betalen we alles terug, zonder vouchersysteem. We stellen deze reis voor op onze speciale infoavonden.

-

In het uiterste zuiden is één van de meest spectaculaire en gevarieerde gebieden van heel Groenland te vinden. Eindeloze fjorden slingeren zich doorheen het gebergte tot helemaal aan de ijskap, waar gigantische gletsjers continu met veel geweld ijs afkalven. Die enorme waaier aan landschappen op korte afstand laat toe om fantastische tochten te ondernemen. Zeekayakken tussen de ijsbergen en stevige trekkings doorheen ongerepte wildernis worden hier allemaal samengebald in twee compacte weken.

Ons basecamp tijdens deze reis is Narsarsuaq, een piepklein dorpje gelegen op een smalle strook land ingesloten door gletsjers en fjorden. In de buurt ondernemen we twee meerdaagse trektochten, met als beloning fenomenale uitzichten over deze fascinerende arctische wildernis en op de enorme gletsjers die van de ijskap afstromen. Ons doel tijdens de eerste trek zijn de overzichten op 2 gigantische gletsjers, waarbij we tot 70km ver tot op de ijskap kunnen uitkijken. De bivakplaatsen tijdens deze eerste tocht zijn echte pareltjes.

Tijdens de tweede tocht trekken we over een onuitgegeven route drie dagen door de bergen richting de gletjser Eqalorutsit, de grootste en meest actieve van heel Zuid-Groenland. Ze braakt enorme hoeveelheden ijs in de Nordre Sermilik fjord: afgelopen zomer zagen we hier een ijsberg van 300 meter doorsnede met veel kabaal van de gletsjer afbreken en de fjord instorten. Dit is één van de weinige grote gletsjers in de wereld die nog steeds oprukt; als een onstuitbare bulldozer dendert ze door het groene toendralandschap. Vanop een fantastische bivakplaats waar we twee nachten blijven staan trekken we naar de snuit van de gletsjer en naar een onontdekte, diepblauwe ijsgrot waar een bergrivier onder de gletsjer duikt.

We nemen ook de tijd voor een sessie zeekayakken, en een minicruise met Groenland's oudste houten boot op met ijsbergen bestrooide fjorden. Onderweg hebben we veel kans om het noorderlicht waar te nemen vanop onze spectaculaire bivakplaatsen, Zuid-Groenland ligt immers pal onder de 'aurora belt'.

Het klimaat is hier erg gunstig: in deze omgeving vind je de enige echte bossen van Groenland, en de warme zomers nodigen zelfs uit tot landbouw. Dat ontdekten de Vikings reeds een millennium geleden – we aanschouwen de restanten van hun florerende beschaving, intussen UNESCO-werelderfgoed.

Voor wie de wildernis en het ijs van Groenland vanuit alle verschillende perspectieven wil verkennen is dit een fantastische trip.

jouw reisbegeleiders

Maarten1

Maarten Sonnaert Afreis 1

E-factor 5

Een zeer goede tot uitstekende fysieke conditie zijn noodzakelijk. De desolaatheid en het soms zware terrein (steile beklimmingen, blokkenterrein) kunnen deze reis fysiek en mentaal zwaarder maken. De dagafstanden zijn beperkt (gemiddeld 12km, soms wat meer), maar door de afwezigheid van paden vorderen we soms traag. Specifiek aan deze reis zijn de grotere hoogteverschillen, met soms zeer steile beklimmingen en afdalingen. Voorafgaande ervaring met trektochten in bergachtig terrein is aangeraden voor deze tocht. Als vuistregel kan je ervan uit gaan dat je 1 uur intensieve duursport (joggen) moet aankunnen. We zijn maximaal 6 dagen volledig autonoom, het gewicht van de rugzak bedraagt bij aanvang van de trekkings ruim 15kg. Slecht weer kan deze tocht gevoelig zwaarder maken.

Comfort

Overnachtingen in tent. In Narsarsuaq overnachten we tweemaal in een comfortabele hostel met alle voorzieningen.

Maaltijden

Onderweg uitgebreid ontbijt, snacks met veel variatie en expeditievoeding. In Narsarsuaq tweemaal goed restaurant, uitgebreid diner met typische lokale keuken (rendier, muskusos, zalm, ...)

Klimaat

Het zomerklimaat in deze regio is gunstig, met vaak stabiel weer. Dagtemperaturen eind augustus 10-16°C; lichte nachtvorst is courant. Daglicht van 5u tot 21u; kans op noorderlicht.

Aantal deelnemers

min. 7, max. 10 deelnemers.

Een verplichte fysieke voorbereidingstest in de Ardennen, een voorbereide vergadering bij Into the Arctic (periode april-juni, wordt vastgelegd in samenspraak met de deelnemers).

Transfer naar Kopenhagen

We spreken met de groep af in Kopenhagen. Omdat veel deelnemers ervoor kiezen om de reis naar Groenland te koppelen aan een citytrip in de mooie Deense hoofdstad, zijn de vluchten H/T Brussel-Kopenhagen en een eventueel verblijf in Kopenhagen niet inbegrepen. Into the Arctic doet hiervoor graag een voorstel. Gezien de vluchtschema's van Air Greenland zal je tijdens de heen- en terugreis telkens één nacht in Kopenhagen moeten doorbrengen. We raden - gezien de huidige onzekerheid in verband met Covid-19 - aan om tot na de winter te wachten met het boeken van vluchten en eventueel logies.

Bijzondere persoonlijke uitrusting

Slaapzak (-5°C comfort), degelijk slaapmatje.

ITA verhuur

 • Donsslaapzak Cumulus Panyam 600 (-5°C comfort): 85€ voor deze expeditie. Slaapmatje Exped Synmat UL7: 35€ voor deze expeditie.

logboek

1. (17/08/2022) Vlucht Brussel-Kopenhagen, overnachting in Kopenhagen.

2. (18/08/2022) Vlucht Kopenhagen-Narsarsuaq, start trekking Mellemlandet

3-6. 4-daagse trekking afgesloten met gletsjerwandeling aan de Groenlandse ijskap op Mellemlandet

7. Speedboattransport naar Nordre Sermilik, zeekayakken tussen de ijsbergen.

8-13. 6-daagse trekking door de bergen langs de Nordre Sermilik ijsfjord, tot aan de gletsjertong. Afsluiter met minicruise in de Qooroq ijsfjord op de 'Putut', Groenland's oudste boot die nog in vaart is.

14. (30/08/2022) Vlucht Narsarsuaq - Kopenhagen, overnachting Kopenhagen

15. (31/08/2022) Vlucht Kopenhagen-Brussel

niet echt je ding? bekijk deze dan even…

E5

Eternity Fjord Expeditie

 • juli - 16 dagen - 3295€
 • rugzaktrekking - tent - ijskap
E4

Iceberg Nirvana Expeditie

 • aug/sept - 14 dagen - 3090€
 • rugzaktrekking - tent - ijsfjord