eerstvolgende afreis:

21/08/2024 - 04/09/2024
3390€
wat is inbegrepen

inclusief

 • vluchten met Air Greenland Kopenhagen-Narsarsuaq retour (twv 1100€)
 • alle lokale transfers
 • Zeekayak, mini-cruise
 • alle overnachtingen en maaltijden in vol pension (exclusief tijdens de vluchten); m.u.v. een deel van de snacks voor overdag.
 • expeditiemateriaal (tenten, kookvuurtjes), sateliettelefoon, noodzender
 • luchthaventaksen, BTW, dossierkosten
 • professionele begeleiding door Vlaamse Into the Arctic gids
 • de voorbereidingsnamiddag in het Into the Arctic Base Camp


exclusief

 • Vlucht Brussel - Kopenhagen retour, eventueel logies in Kopenhagen
 • Een deel van de snacks dient vooraf zelf te worden aangekocht naar eigen smaak (reken op 25-40€)
 • Reisverzekering
3 vrije plaatsen - 10% korting

highlights:

 • – Twee expeditietrekkings (4-daagse + 6-daagse) door wildernis van wereldklasse.
 • – Ijsfjorden, enorme gletsjers, spectaculaire bivakplaatsen.
 • – Zeekayak en mini-cruise tussen de ijsbergen.
 • – Soms zwaar terrein, 5-6u wandelen per dag. Bergwandelervaring sterk aanbevolen.
 • – Kleine Vlaamse groep, gegidst door Vlaamse Groenland-specialist.

We stellen deze expeditie voor op onze infoavonden.

-

De landschappen aan de zuidpunt van Groenland zijn zowat de meest gevarieerde op het hele eiland. Eindeloze fjorden slingeren zich door het kustgebergte tot aan de rand van de ijskap, waar gletjsers reusachtige ijsbergen uitbraken in het azuurblauwe zeewater. Tegelijk zorgt het warmere klimaat voor uitbundige plantengroei en zelfs Groenland's enige bossen. Deze unieke mix op korte afstand maakt van de regio een geweldige bestemming voor meerdaagse tochten. In deze expeditie worden zeekayak tussen de ijsbergen en uitdagende off-track trekkings door de wildernis samengebald in twee intense weken.

Onze uitvalsbasis tijdens deze reis is Narsarsuaq, een piepklein dorpje gesitueerd op een nauwe strook land ingeklemd tussen gletsjers en fjorden. In de nabije bergen maken we twee meerdaagse trektochten. Tijdens de eerste trektocht proberen we de beste uitzichtspunten te bereiken met overzicht op 2 gigantische gletjsers die van de ijskap afstromen. De kampplaatsen tijdens deze trekking zijn stuk voor stuk pareltjes.

Tijdens de tweede trekking zigzaggen we door het gebergte naar de gletsjer Eqalorutsit, de grootste en meest actieve ijstong van Zuid-Groenland. De gletsjer kalft continu grote ijsbergen af in de fjord Nordre Sermilik - tijdens één van de voorgaande edities zagen we een blok ijs van 300m diameter met veel geweld in het water donderen. Dit is overigens één van de enige grote gletsjers in Zuid-Groenland die nog langzaam uitbreidt - langzaam maar zeker dendert ze verder door het groene toendralandschap. Vanaf één van onze favoriete kampplaatsen (waar we normaal 2 nachten spenderen) gaan we ook op zoek naar een diepblauwe ijsgrot.

Tussen de twee trektochten in gaan we een halve dag zeekayakken tussen de ijsbergen; en we sluiten de reis af met een mini-cruise door het ijs.

Het klimaat van Zuid-Groenland is erg gunstig - in dit gebied vindt je de enige echte bossen van Groenland, en de warme zomers laten zelfs landbouw toe onder de vorm van schapenboerderijen. De Vikings ontdekten het potentieel van dit gebied reeds een millennium geleden - en we bezoeken de archeologische resten van hun vergane beschaving. Intussen is dit UNESCO werelderfgoed.

Voor wie Groenland wil ontdekken in al z'n facetten, is dit een geweldige trip!

jouw reisbegeleiders

Frederik Wuyts

Frederik Wuyts Afreis 1

E-factor 5

Een uitstekende goede fysieke conditie is noodzakelijk. De desolaatheid en het soms zware terrein zonder paden (rivierdoorwadingen, blokkenterrein) kunnen deze reis fysiek en mentaal zwaarder maken. De dagafstanden zijn beperkt (gemiddeld 15km), maar onze voortgang wordt vertraagd door de afwezigheid van paden. Dagelijks wandelen we zo'n 6u op soms zwaar terrein. Typerend voor Zuid-Groenland zijn de korte, maar steile beklimmingen en afdalingen. Vroeg in het seizoen zijn sneeuwvelden te verwachten.

Voorafgaande ervaring met trektochten in bergachtig terrein is verplicht voor deze tocht. Als vuistregel kan je ervan uit gaan dat je 1 uur intensieve duursport (joggen) moet aankunnen. We zijn maximaal 6 dagen volledig autonoom, wat betekent dat het gewicht van onze rugzak bij aanvang rond de 20kg bedraagt. Slecht weer kan de reis gevoelig zwaarder maken.

Comfort

Overnachtingen in tent. We gebruiken een ruime 3-persoonstent per twee deelnemers. Na de eerste trektocht en de avond voor de terugreis naar Kopenhagen overnachting in comfortabele hostel met alle voorzieningen.

Maaltijden

Onderweg uitgebreid ontbijt, snacks met veel variatie en expeditievoeding. Een deel van de snacks voor overdag is op voorhand zelf aan te kopen naar eigen smaak (reken op budget 25-40€ per persoon). In Narsarsuaq tweemaal uitgebreid diner met typische lokale keuken (rendier, muskusos, zalm, ...)

Klimaat

Het zomerklimaat in deze regio is gunstig, vaak stabiel en droog met dagtemperaturen van 12-18°C rond eind juni / begin juli. 's nachts kan het afkoelen tot dichtbij het vriespunt. Vrijwel permanent daglicht.

Aantal deelnemers

min. 7, max. 10 deelnemers.
Een verplichte fysieke voorbereidingstest in de Ardennen, een voorbereide vergadering bij Into the Arctic (periode april-juni, wordt vastgelegd in samenspraak met de deelnemers).

Transfer naar kopenhagen

We spreken met de groep af in Kopenhagen. Omdat veel deelnemers ervoor kiezen om de reis naar Groenland te koppelen aan een citytrip in de mooie Deense hoofdstad, zijn de vluchten H/T Brussel-Kopenhagen en een eventueel verblijf in Kopenhagen niet inbegrepen. Gezien de vluchtschema's van Air Greenland zal je tijdens de heen- en terugreis telkens één nacht in Kopenhagen moeten doorbrengen.

Bijzondere persoonlijke uitrusting

Slaapzak (-2°C comfort), degelijk slaapmatje.

ITA verhuur

Slaapzak Cumulus Panyam 600 (comfort -5°C, 1070g): 70€ voor deze expeditie. Slaapmatje (Sea to Summit Ether XT, 470g): 35€ voor deze expeditie.

logboek

Dag 1. (21/08/2024) Vlucht Brussel - Kopenhagen, overnachting in Kopenhagen

Dag 2. (22/08/2024) Vlucht Kopenhagen - Narsarsuaq - start eerste trekking op Mellemlandet.

Dag 3-6. Vierdaagse trektocht op Mellemlandet. Op dag 6 in de namiddag bereiken we opnieuw Narsarsuaq; uitgebreid diner en overnachting in hostel met alle voorzieningen.

Dag 7. Speedboat transfer naar Nordre Sermilik; halve dag zeekaykken tussen de ijsbergen.

Dag 8-13. Zesdaagse trekking in de bergen nabij Nordre Sermilik, tot aan de snuit van de grootste gletjsers van Zuid-Groenland. Op dag 13 worden we per boot terug opgepikt, en sluiten we af met een minicruise op de Qoroq ijsfjord. Uitgebreid diner, overnachting in Narsarsuaq.

Dag 14. (03/09/2024) Terugvlucht Narsarsuaq - Kopenhagen, overnachting in Kopenhagen

Dag 15. (04/09/2024) Terugvlucht Kopenhagen - Brussel

niet echt je ding? bekijk deze dan even…

E4

Sulitjelma Mountain Quest

 • maart - 10 dagen - 2590€
 • ski & pulka - hutten - noorderlicht
E4

The Russian Crossing

 • jan/feb - 11 dagen - 2740€
 • ski & pulka - hutten - noorderlicht
E6

Arctic Arc Expeditie

 • maart-april - 12 dagen - 2890€
 • ski & pulka - hutten - noorderlicht