Reiswijzer

Inspiratie voor jouw volgend avontuur

Oorspronkelijk ontstaan in Alaska is gedurende het laatste decennium de packraft geëvuleerd tot de ultralichte, verbazend robuuste boot die ze nu is. Een raft die op enkele minuten is opgeblazen en afgelaten en past in een zakje zo klein als dat van een 2-persoonstent, en die een oneindige uitbreiding toelaat van de bewegingsvrijheid van de mens in de wildernis. De packraft groeit in snel tempo uit tot de eerste grote revolutie in de buitensport in de 21e eeuw.

De packraft heeft tijdens de laatste 20 jaar al uitgebreid z'n diensten bewezen aan de andere zijde van de Atlantische Oceaan, met name in het onherbergzame Alaska. Ze werd gebruikt voor het afvaren van wilde rivieren, als hulpmiddel voor een snelle approach door bergbeklimmers, en niet in het minst als hulpmiddel voor het afvaren van rivieren en het oversteken van fjorden en gletsjermeren door wildernisreizigers en wandelaars. Een trektocht in de natuur stopt plots niet maar aan vloeibare grenzen! Bovendien voegt de packraft een extra pigment toe aan een tocht, zorgt ze voor afwisseling met een hoge fun-factor.

P1017515 17
P7210552 407
P9217076

Super lichtgewicht

De lichtste modellen, die weliswaar enkel geschikt zijn voor gebruik op open water, wegen slechts 1kg! Maar ook de bijzonder robuuste packrafts van de Amerikaanse marktleider Alpacka Raft die zelfs worden ingezet op extreem wildwater, hebben een gewicht van slechts een dikke 2kg.

Reken daarbij nog een spraydeck (spatzeil dat wateraccumulatie in de boot op wilder water beperkt), een deelbare peddel en een reddingsvest en je komt op een totaalgewicht van zo'n 4kg voor een volledige basisuitrusting. En niet te onderschatten extra bovenop je standaard uitrusting, maar mits goed nadenken over je materiaal zeker haalbaar voor sterke wandelaars.

Eenvoudige techniek

Vergeleken met een kayak is een packraft erg stabiel en enorm wendbaar. Daardoor zijn ze echt geschikt voor beginners. Zowat iedereen is er vanaf z'n eerste peddelslag meteen mee weg.

Op expeditie

We zetten nu en dan packrafts in op onze zomerexpedities in het Hoge Noorden. Meestal wordt er gekozen voor één tweepersoonspackraft voor de hele groep om het gewicht te beperken. Die wordt dan gebruikt om twee per twee grote rivieren of meren over te peddelen. Op die manier hebben we een reeks ultieme wildernistochten ontworpen, waarbij we dankzij de packraft toegang krijgen tot gebieden waar met name in Groenland wellicht niemand ooit voet heeft gezet.

We gebruiken de packrafts daarnaast ook voor korte trips voor onze "anciens" in de Ardennen.

Verhuur

Je kan ook op eigen initiatief een packraft huren om op verkenning te gaan dichter bij huis (Ardennen, ...). We geven je daarbij graag advies in verband met wetgeving, locaties, waterstanden, in- en uitstapplaatsen, ...

Ontdek onze expedities met packrafts

E4

Iceberg Nirvana Expeditie

  • jul/aug - 13 dagen - 3490€
  • rugzaktrekking - tent - ijsfjord

Materiaal verhuur

State-of-the-art (expeditie)materiaal, met passie onderhouden. Uitgebreid aanbod cross-country ski's, pulka's, tenten, winterkledij, slaapzakken, packrafts, ...

lees meer

Reizen in kleine groep

We gaan steeds op pad met een beperkt aantal deelnemers - maximaal 5 à 10 personen afhankelijk van het seizoen en het karakter van de expeditie. Mini groepen, maxi veiligheid en sfeer!

lees meer