eerstvolgende afreis:

22/07/2024 - 09/08/2024
4090€
wat is inbegrepen

Inclusief

 • vluchten met Air Greenland Kopenhagen-Narsarsuaq retour (twv 1100€)
 • alle lokale transfers (2x 5u privaat boottransport)
 • alle overnachtingen en maaltijden in vol pension (exclusief tijdens de vluchten)
 • expeditiemateriaal (tenten, kookvuurtjes), sateliettelefoon, noodzender
 • luchthaventaksen, BTW, dossierkosten
 • professionele begeleiding door Vlaamse Into the Arctic gids
 • de voorbereidingsnamiddag in het Into the Arctic Base Camp


Exclusief

 • Vlucht Brussel - Kopenhagen retour, eventueel logies in Kopenhagen, meer info hier
 • Reisverzekering
volzet

highlights:

 • – 4-daagse + 10-daagse trekking door formidabele landschappen
 • – Bijzondere zware tocht door extreem terrein: enkel voor de sterkste bergwandelaars
 • – Ijskap, gletsjers, big walls, ijsbergen, ...: het allerbeste van Groenland
 • – Uniek avontuur in kleine groep
 • – Begeleiding door professionele Into the Arctic gids en Groenland-kenner

We stellen deze reis voor op onze speciale infoavonden.
-

Cape Farewell, de zuidelijkste punt van Groenland. Via sterke stromingen worden hier ijsbergen, die door de gletsjers in Oost-Groenland werden afgekalfd, door een onnavolgbaar netwerk van fjorden en zeestraten gezogen. Op vlak van pure verticaliteit is dit de ultieme climax op het noordelijk halfrond: loodrechte granietwanden stijgen ruim anderhalve kilometer op uit de ijzige fjorden en groene valleien. Hier vind je de allerhoogste "big walls" op aarde, waarbij 'El Capitan' in het niets verzinkt. Het is een soort Arctisch Patagonië, een landschap dat zowel door z'n enorme ruigheid en vijandigheid als door z'n subtiliteit spontaan het haar op je armen doet rechtkomen.

Voor we richting al dat supersteile graniet trekken, beginnen we met een stevige 4-daagse inlooptocht in de buurt van Narsarsuaq, vlakbij de ijskap. Deze tocht is een wat zwaardere versie van de eerste trekking op onze Wild South Expeditie. We worden beloond met fenomenale uitzichten over enorme gletsjers die van de ijskap afstromen. Ons doel tijdens de eerste trek zijn de overzichten op 2 gigantische gletsjers, waarbij we tot 70km ver tot op de ijskap kunnen uitkijken. De bivakplaatsen zijn echte pareltjes.

Via een erg lang, maar spectaculair boottransport dringen we diep het fjordenlandschap bij Cape Farewell binnen. Hier beginnen we aan de hoofdbrok van deze expeditie: een bijzonder zware 10-daagse trektocht door de meest spectaculaire landschappen van Zuid-Groenland. We verbinden fjorden bestrooid met ijsbergen via zware passages door het binnenland. Diep in de valleien is het zomerklimaat warm genoeg om weelderige vegetatie toe te laten - het gevolg is dat we ons soms urenlang door metershoge struiken moeten worstelen. Zowel mentaal als fysiek is dit bijzonder zwaar, zeker bij slecht weer of wanneer er veel insecten zijn. Wanneer we hogere cols overtrekken maken de struiken plaats voor zware blokkenvelden.

De beloningen zijn echter fenomenaal. We kamperen in ronduit surreële landschappen, soms tussen de blokkenvelden, soms aan de kop van fantastische fjorden, maar steeds omringd door met gletsjers gedrapeerde bergtoppen van ruim 2000m die vrijwel verticaal uit het landschap oprijzen. Het startpunt ligt aan de voet van de hoogste 'big wall' op aarde, indien we goed opschieten en het weer het toelaat - de aanlooproute is bijzonder pittig - kamperen we de laatste avond op wat wij met voorsprong de mooiste plaats vinden die we op heel Groenland reeds ontdekten.

Deze reis is enkel weggelegd voor zeer ervaren bergwandelaars, die klaar zijn voor een fysieke en mentale uitdaging. Gezien het unieke karakter zit ze niet elk jaar in ons aanbod.

jouw reisbegeleiders

Arne

Arne Monstrey Afreis 1

E-factor 7

Deze tocht behoort tot onze allerzwaarste categorie en is enkel bedoeld voor sterke, ervaren bergwandelaars met uitstekende tredzekerheid. De desolaatheid, het zeer zware terrein (struikgewas, blokkenterrein) en de aanwezigheid van insecten maken dit een bijzonder zware tocht. De dagafstanden zijn beperkt (gemiddeld 12km, soms wat meer), maar door de volledige afwezigheid van paden vorderen we erg traag. Voorafgaande ervaring met trektochten in zwaar bergachtig terrein is verplicht voor deze tocht, en we zullen kandidaten die hieraan niet voldoen weigeren om de veiligheid onderweg te garanderen. Op de tweede tocht zijn we 10 dagen volledig autonoom, het startgewicht van de rugzak ligt ruim boven de 20kg. Slecht weer kan deze tocht gevoelig zwaarder maken.

Comfort

Overnachtingen in tent. In Narsarsuaq overnachten we tweemaal in een comfortabele hostel met alle voorzieningen.

Maaltijden

Onderweg uitgebreid ontbijt, snacks met veel variatie en expeditievoeding. Een deel van de snacks dient vooraf zelf te worden aangekocht naar eigen smaak (reken op 25-40€). In Narsarsuaq tweemaal goed restaurant, uitgebreid diner met typische lokale keuken (rendier, muskusos, zalm, ...).

In overleg kan het eten voor tijdens de trektochten volledig zelf worden aangekocht.

Klimaat

Het zomerklimaat in deze regio is gunstig, met vaak stabiel weer. Dagtemperaturen in juli liggen typisch tussen de 12 en de 20°C; nachtvorst is erg uitzonderlijk. Vrijwel permanent daglicht.

Aantal deelnemers

min. 7, max. 10 deelnemers.

Een verplichte fysieke voorbereidingstest in de Ardennen, een voorbereide vergadering bij Into the Arctic (periode april-juni, wordt vastgelegd in samenspraak met de deelnemers).

Transfer naar Kopenhagen

We spreken met de groep af in Kopenhagen. Omdat veel deelnemers ervoor kiezen om de reis naar Groenland te koppelen aan een citytrip in de mooie Deense hoofdstad, zijn de vluchten H/T Brussel-Kopenhagen en een eventueel verblijf in Kopenhagen niet inbegrepen. Gezien de vluchtschema's van Air Greenland zal je tijdens de heen- en terugreis telkens één nacht in Kopenhagen moeten doorbrengen.

Bijzondere persoonlijke uitrusting

Slaapzak (-5°C comfort), degelijk slaapmatje.

ITA verhuur

Donsslaapzak Cumulus Panyam 600 (-5°C comfort): 85€ voor deze expeditie.

logboek

1. (22/07/2024) Vlucht Brussel-Kopenhagen, overnachting in Kopenhagen.

2. (23/07/2024) Vlucht Kopenhagen-Narsarsuaq, start trekking Mellemlandet

3-6. 4-daagse trekking aan de Groenlandse ijskap op Mellemlandet. Op dag 6 avondmaal en overnachting in Narsarsuaq.

7. Speedboattransport naar Cape Farewell Country. Start van 10-daagse expeditietrekking.

8-17. 10-daagse trekking door de ruige valleien nabij Cape Farewell en Tasermiut Fjord. Op dag 17 boottransport terug naar Narsarsuaq. Aankomst in Narsarsuaq in de namiddag. Overnachting in hostel, uitgebreid diner.

18. (08/08/2024) Namiddagvlucht Narsarsuaq - Kopenhagen

19. (09/08/2024) Vlucht Kopenhagen-Brussel

niet echt je ding? bekijk deze dan even…

E6

Sulitjelma Backcountry Special

 • augustus - 10 dagen - 2140€
 • rugzaktrekking - tent - wildernis