eerstvolgende afreis:

18/08/2024 - 01/09/2024
3790€
wat is inbegrepen

Inclusief

 • vluchten met Air Greenland Kopenhagen-Ilulissat retour (twv 1300€)
 • alle lokale transfers
 • alle overnachtingen en maaltijden in vol pension (exclusief tijdens de vluchten); m.u.v. een deel van de snacks voor overdag.
 • expeditiemateriaal (tenten, kookvuurtjes), sateliettelefoon, noodzender
 • luchthaventaksen, BTW, dossierkosten
 • professionele begeleiding door Vlaamse Into the Arctic gids
 • de voorbereidingsnamiddag in het Into the Arctic Base Camp


Exclusief

 • Vlucht Brussel - Kopenhagen retour, eventueel logies in Kopenhagen, meer info hier
 • Een deel van de snacks dient vooraf zelf te worden aangekocht naar eigen smaak (reken op 25-40€)
 • Reisverzekering
volzet

highlights:

 • – Expeditietrekking in kleine groep doorheen ongerepte wildernis van wereldklasse
 • – 2-daagse + 9-daagse trekking door vrij toegankelijk terrein; 5-6u wandelen per dag.
 • – Echt pionieren: geen paden, geen bruggen, zelf onze weg zoeken door de wildernis: ultieme into the wild ervaring
 • – Spectaculaire kustlandschappen en watervallen, enorme ijsbergen
 • – Exclusieve minicruise op de Ilulissat Icefjord, beste locatie voor ijsbergen & bultrugwalvissen op het Noordelijk halfrond

We stellen deze reis voor op onze speciale infoavonden.

-

Disko, langs de westkust van Groenland. Een mix van veelkleurige zandsteenformaties en spectaculaire basaltkliffen zorgen hier voor een uniek kleurenpallet met ongekend veel variatie in het landschap. Groene valleien omzoomd met enorme complexen rivierduinen slingeren zich richting kust; waar de stroming continu ijsbergen langs de brede zandstranden laat glijden. Op dit eiland, grofweg zo groot als Cyprus of Corsica, is slechts één bewoonde plaats. Al de rest is pure, onontgonnen wildernis waar nooit mensen komen.

Het zachte gesteente zorgt voor relatief eenvoudig wandelterrein, waarbij we 9 dagen lang afwisselend over duinen en brede zandstanden trekken, langs spectaculaire klifkusten, door veelkleurige canyons, en langs talloze watervallen, sommige tot ruim 150m hoog. De kustlijn met z'n ijsbergen is grofweg onze leidraad, maar we gaan ook regelmatig het binnenland in met passages over drie hogere cols, en de mogelijkheid tot het beklimmen van enkele bergtopjes.

Net zoals bij onze iets minder zware Iceberg Nirvana Expeditie is de uitvalsbasis van deze reis het fantastisch mooie Ilulissat; de 'iceberg capital' van het Noordelijk Halfrond. De ruwe schoonheid van dit gebied en de sereniteit van de machtige ijspaleizen die continu voorbijzeilen onder het zachte licht van de middernachtzon zijn werkelijk hors catégorie en zelfs in Groenland ronduit uniek. Aan het begin van de reis maken we een korte inlooptocht van 2 dagen langs de Ilulissat Ijsfjord, met een fantastische bivakplaats. 's Avonds gaan we per boot nog eens de Ijsfjord op om de bultrugwalvissen en ijsbergen van vlakbij te bewonderen.

Deze tocht is laat op het seizoen gepland - we moeten namelijk enkele rivieren doorwaden die vroeger in de zomer nog teveel smeltwater afvoeren. De insecten zijn eind augustus zo goed als verdwenen. We maken een voedseldepot halfweg het traject van de 9-daagse trektocht - wat het gewicht van de rugzakken binnen de perken houdt.

Dit is onze nieuwste expeditie op Groenland - verkend tijdens een lange expeditie in de zomer van 2023 en nu voor het eerst in het aanbod. Alle beelden zijn van deze verkenningexpeditie - met uitzondering van enkele foto's van de Ilulissat Icefjord.

jouw reisbegeleiders

Ava benny

Benny Verberck Afreis 1

E-factor 4

Een zeer goede fysieke conditie is noodzakelijk. De desolaatheid, het soms zware terrein zonder paden (rivierdoorwadingen, blokkenterrein), en insecten kunnen deze reis fysiek en mentaal zwaarder maken. De dagafstanden zijn beperkt (gemiddeld 12-16km, 5 à 6 uur wandelen). Voorafgaande ervaring met trektochten in bergachtig terrein is sterk aanbevolen. Als vuistregel kan je ervan uit gaan dat je 1 uur intensieve duursport (joggen) moet aankunnen. De trektocht duurt 9 dagen, maar we maken een voedseldepot halfweg. Je zal dus maximaal voor 5 dagen eten dragen, het gewicht van de rugzak bedraagt bij aanvang van de expeditietrekking 17-19kg. Deze tocht is vanwege de duur, wat langere dagafstanden en de wat grotere hoogteverschillen iets zwaarder dan onze Iceberg Nirvana Expeditie

Comfort

Overnachtingen in tent. Op de tweede avond en aan het einde van de reis overnachten we op hotel (tweepersoonskamers, vol pension) in Ilulissat.

Maaltijden

Onderweg uitgebreid ontbijt, snacks met veel variatie en expeditievoeding. Een deel van de snacks dient vooraf zelf te worden aangekocht naar eigen smaak (reken op 25-40€). In Ilulissat tweemaal uitgebreid diner met typische lokale keuken (rendier, muskusos, zalm, ...). In overleg kan de voeding voor tijdens de trektocht volledig zelf worden aangekocht.

Klimaat

Het zomerklimaat in deze regio is gunstig, vaak zonnig en droog met dagtemperaturen van 5-10°C eind augustus. Al zijn ook koude, regenachtige dagen uiteraard mogelijk, met kans op verse sneeuw in de bergen. Lichte nachtvorst is mogelijk. Daglicht grofweg van 5u tot 21u30. Tegen het einde van de tocht is er 's nachts kans op noorderlicht.

Transfer naar Kopenhagen

We spreken met de groep af in Kopenhagen. Omdat veel deelnemers ervoor kiezen om de reis naar Groenland te koppelen aan een citytrip in de mooie Deense hoofdstad, zijn de vluchten H/T Brussel-Kopenhagen en een eventueel verblijf in Kopenhagen niet inbegrepen. Into the Arctic doet hiervoor graag een voorstel. Gezien de vluchtschema's van Air Greenland zal je zowel tijdens de heenreis als de terugreis één nacht in Kopenhagen moeten doorbrengen.

Aantal deelnemers

min. 7, max. 10 deelnemers.
Een verplichte fysieke voorbereidingstest in de Ardennen en een voorbereidende vergadering bij Into the Arctic (periode april-juni, wordt vastgelegd in samenspraak met de deelnemers).

Bijzondere persoonlijke uitrusting

Slaapzak (-5°C comfort), degelijk slaapmatje.

ITA Verhuur

Slaapzak Cumulus Panyam 600 (-5°C comforttemperatuur; gewicht 1050g): 75€ voor de expeditie

logboek

1. (18/08/2024) Vlucht Brussel-Kopenhagen, overnachting in Kopenhagen.

2. (19/08/2024) Vlucht Kopenhagen-Ilulissat, start inlooptocht langs de Ilulissat Ijsfjord.

3. Vervolg inlooptocht langs de Ilulissat Ijsfjord. Aankomst in Ilulissat in de vroege namiddag. Avondmaal in de stad, gevolgd door een laatavondcruise op de Ijsfjord (ijsbergen, walvissen).

4-12. Boottransport naar Disko Eiland. Start 9-daagse expeditietrekking door ongerepte wildernis. Op dag 12 laatste bivak van de tocht nabij het stadje Qeqertarsuaq.

13. Aankomst in Qeqertarsuaq. Rond de middag boottransport naar Ilulissat. Overnachting hotel en uitgebreid diner.

14. (31/08/2024) Rond het middaguur vlucht Ilulissat - Kangerlussuaq - aansluitend namiddagvlucht Kangerlussuaq-Kopenhagen.

15. (01/09/2024) Vlucht Kopenhagen - Brussel.

niet echt je ding? bekijk deze dan even…

E5

Wild South Aurora Expeditie

 • aug/sept - 15 dagen - 3390€
 • trekking - tent - kayak
E4

Iceberg Nirvana Expeditie

 • jul/aug - 13 dagen - 3490€
 • rugzaktrekking - tent - ijsfjord
E4

Padjelanta Highland Trek

 • maart - 10 dagen - 2740€
 • ski & pulka - hutten - noorderlicht